Elektrische fiets: de beste modellen voor onverharde wegen

Elektrische fietsen Sam Dille 26 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

De avontuurlijke fietser scheurt regelmatig over steile heuvels en onverharde wegen. Een sterke trapondersteuning is dan geen overbodige luxe. Deze elektrische fietsen zijn op dit moment je beste vriend tijdens een off-roadtrip.

Als je goed wil investeren in een elektrische fiets kan het enorme aanbod je soms afschrikken. E-bikes zijn niet langer meer het zeldzame luxeproduct, dat maar een handjevol mensen heeft. Tegenwoordig heeft bijna elk merk dat je kunt bekende een model op de markt.

5 elektrische fietsen voor avontuurlijke fietsers

Als je nog niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je je het best afvragen waar je de elektrische fiets voor wil gaan gebruiken. Als je bijvoorbeeld een fiets voor naar werk zoekt, kun je het beste zoeken tussen de lichtgewicht elektrische fietsen. Daarnaast zijn er ook verschillende budget-opties die je kunt bekijken. Deze opties zijn speciaal voor off-road gebruik.

1. Specialized Turbo Creo SL Expert

Specializeds Tubro Creo SL lijkt sprekend op een ‘normale’ racefiets, maar is eigenlijk je beste vriend voor op onverharde of heuvelachtige wegen. Dankzij het handige SL1.1-aandrijfsysteem is hij bijzonder licht. Specialized werkte samen met Brose om haar eigen motor te ontwerpen.

Specialized Turbo Creo SL Expert
Specialized Turbo Creo SL Expert. (Afbeelding: Specialized)

Volgens de fabrikant weegt de motor van de elektrische fiets slechts 1,95 kg en heeft hij een vermogen van 240W. De Turbo Ceo SL is voorzien van een geïntegreerde 320Wh-batterij die 1,8 kg weeg met een 60Wh range extender. Die laatste is speciaal ontworpen om in een bidonhouder te passen voor als je op weg bent naar een episch avontuur. Bij de fiets hoort de Mission Control-app. Hiermee kun je verschillende voorkeuren instellen en aanpassen hoeveel trapondersteuning je wil hebben tijdens het fietsen.

Koop de Specialized Turbo Creo SL Expert nu hier.

2. Trek Domane + LT

Trek Domane is voorzien van alle toeters en bellen die je graag ziet op een off-the-road elektrische fiets en trekt dit naar een hoger niveau. De fiets geeft je een beetje extra pit om hoge heuvels te beklimmen dankzij de 250W motor. Deze wordt aangedreven door een verwijderbare batterij van 250W. Hierdoor hoef je niet je hele fiets op te laden, maar kun je makkelijk de batterij vervangen als hij leeg is.

Trek Domane + LT
Trek Domane + LT. (Afbeelding: Trek)

Het frame is gemaakt van 500-serie OCLV-carbon, heeft een IsoSpeed-ontkoppelaar en ruimte voor maximaal 38c-banden. De elektrische fiets heeft geen onderbuis opslag, omdat daar de verwijderbare batterij is opgeslagen.

Scoor hier jouw Trek Domane + LT.

3. Cannondale Topstone Neo Lefty 3

Cannondale’s Topstone Neo is een van de krachtigste elektrische fietsen van dit moment. Het onderstel van de elektrische fiets is gebaseerd op die van de Carbon Topstone van 30mm KingPin-achterwielophanging. Deze is gekoppeld aan een Lefty Oliver-vork. De Topstone Nei heeft een van de stijfste vorken op de markt en is voorzien van hydraulische demping.

Cannondale Topstone Neo Lefty 3
Cannondale Topstone Neo Lefty 3. (Afbeelding: Cannondale)

De fiets is ideaal voor onverharde wegen, omdat hij dankzij de stevige banden bestand is tegen veel verschillende soorten ondergronden. Dit maakt de fiets wel aan de zware kant, waardoor hij niet makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Bestel jouw Cannondale Topston Neo Lefty 3 nu hier.

4. Ribble CGR AL e: stel je eigen elektrische fiets samen

Ribble heeft met haar CGR AL e alle voorbereidingen voor een off-roadtrip al getroffen. De elektrische fiets heeft een lichtmetalen frame met zowel 700x35c- als 650bbx-wielen. De banden en het rek hebben spatborden in overvloed. Dankzij het eBikemotion-system is de motor bevestigd op de achternaaf van de e-bike. De geïntegreerde 250Wh-batterij vind je aan de onderbuis. De fiets is licht van gewicht en is wrijvingsvrij als de motor niet in gebruik is.

Ribble CGR AL e
Ribble CGR AL e. (Afbeelding: Ribble)

Het mooiste aan Ribble is de manier waarop ze haar fietsen verkoopt. Met haar Bikebuilder-platform kun je elk onderdeel van de elektrische fiets aanpassen op jouw wensen. Van aandrijflijn tot wielen, banden en touchpoints.

Koop de RIbble CGR AL e via deze link.

5. Canyon Grail: On

De Canyon Grail: On is allesbehalve saai. De elektrische fiets heeft 50mm banden, een elektrische hoverbar en een Bosch Performance Line CX motor. Canyons andere e-bikes gebruiken een fauza-systeem, maar de Bosch motoren zorgen voor extra ondersteuning bij het fietsen op steile wegen.

Elektrische fiets: Canyon Grail: On
Canyon Grail: On. (Afbeelding: Canyon)

De wielbasis is vrij lang voor een betere stabiliteit en om ruimte te maken voor spatborden en de dikke banden. De Grail: On bevindt zich op de middenmoot van alle prijsklassen, waardoor hij vergeleken met andere elektrische fietsen redelijk betaalbaar is.

Bestel jouw Canyon Grail: On nu hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen