Haal het meeste uit Amazon Prime Video met deze handige trucjes

Films & Series Sam Dille 26 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Amazon Prime Video wordt door veel mensen nog steeds gezien als het kleine broertje van Netflix. De streamingdienst is inmiddels echter uitgegroeid tot serieuze concurrentie. Sommige content en features zijn zelfs beter op Prime dan op Netflix. Met deze handige trucjes wil jij straks niks anders meer dan Amazon Prime Video.

De streamingdienst heeft een paar grote voordelen. Zo krijg je Amazon Prime Video gratis als je een abonnement hebt op Amazon Prime. Daarnaast heeft Amazon Prime Video tal van functies die concurrenten niet bieden. Amazon bouwt bijvoorbeeld aan een gloednieuwe app voor Mac-gebruikers. Wil jij weten met welke functies je jouw kijkervaring nog beter maken? Lees dan verder!

Deze features maken kijken op Amazon Prime Video nog leuker

Naast leuke features heeft Amazon Prime Video ook een breed aanbod van de beste films en series. We raden je aan om de series Fleabag en Invincible na het lezen van dit lijstje zeker even te checken!

1. Maak een kijklijst aan

Misschien weet je dit al lang, maar het zal je verbazen hoeveel mensen nog niet weten dat je een kijklijst kan aanmaken op Amazon Prime Video. Met een kijklijst kun je films en tv-programma’s opslaan in een soort wachtrij, zodat je later makkelijker kan terugvinden welke films je wil kijken.

Kijklijst Amazon Prime Video
Hier kun je een titel opslaan. (Afbeelding: Amazon)

Een kijklijst gebruiken is op Amazon Prime belangrijker dan bij Netflix. Dit komt doordat Amazon niet veel niche-categorieën biedt. Films die je toevallig tegenkomt kun je dus minder makkelijk terugvinden. Een item aan je kijklijst toevoegen gaat heel makkelijk. Selecteer de film en klik vervolgens op de knop ‘toevoegen aan kijklijst’. Je kan afzonderlijke films en afleveringen toevoegen, maar ook hele seizoenen opslaan.

2. Download video’s om onderweg te bekijken

Amazon Prime Video biedt de mogelijkheid om films te downloaden, zodat je ze onderweg kunt bekijken (zonder internet). Met deze feature wist Amazon Prime zich in het verleden te onderscheiden van haar concurrenten. Netflix heeft deze functie bijvoorbeeld ook, maar heeft dit pas veel later mogelijk gemaakt dan Amazon. Als je een video wilt downloaden van Amazon Prime selecteer je de film en klik je op de downloadknop. Het downloaden van de film neemt soms wat tijd in beslag, maar met een goede internetverbinding gaat dit zonder problemen.

Video's downloaden Amazon Prime
Welke ga jij downloaden? (Afbeelding: Amazon)

3. Schakel automatisch afspelen uit

Amazon Prime Video speelt automatisch de volgende aflevering van een serie of een volgende film uit je kijklijst af nadat je vorige film eindigt. Sommige kijkers vinden dit fijn, andere vinden het vreselijk. Gelukkig kun je deze optie uitschakelen. Dit doe je door in de video-instellingen te navigeren naar ‘speler’. In deze categorie kun je de optie automatisch afspelen uitschakelen.

4. Deel je Amazon Prime-lidmaatschap met anderen

Je kan je Amazon Prime-lidmaatschap makkelijk delen met andere huishoudens. Om je account te kunnen delen moet je eerst een nieuw profiel aanmaken. Dit doe je door na het inloggen rechtsboven te klikken. Selecteer vervolgens ‘+ Nieuw’. Je kan zelfs aangeven of het nieuwe profiel gebruikt gaat worden door kinderen, tieners of volwassenen. Op basis van wat je invult, zal Amazon Prime Video expliciete inhoud beperken (als het gaat om tieners of kinderen).

Amazon Prime-lidmaatschap delen
Kies met welk profiel je wil kijken. (Afbeelding: Amazon)

5. Check extra informatie met X-Ray

Amazon bezit de populairste filmsite op het web: IMDB. De streamingdienst heeft een manier gevonden om filminformatie van de site te gebruiken voor extra weetjes. Amazon noemt deze functie ‘X-Ray’ en geeft kijkers toegang tot exclusieve informatie over de regisseur, acteurs of achtergrondinformatie van de film die ze bekijken. X-Ray verschijnt automatisch wanneer je de app gebruikt en tijdens het kijken op het scherm tikt.

Amazon X-Ray
Amazon Prime X-Ray. (Afbeelding: Microsoft)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen