Elektrische motorfiets: dit all-terrain model is super ruig (en zo rijdt hij ook)

Elektrische auto's Lisanne Beijen 14 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Ja, elektrische motoren zijn handig en ja, ze zijn milieuvriendelijker dan niet-elektrische exemplaren. Voordelen als deze hebben we al vaak uitgelicht. Daarom gaan we het nu over iets anders hebben: de fun die je met deze elektrische racemonsters kunt beleven. Dat is namelijk minstens zo belangrijk. Deze ruige nieuwe elektrische motorfiets van de Amerikaanse fabrikant Volcon schreeuwt ‘fun’!

Grunt, zoals de eerste elektrische motor van Volcon heet, is speciaal ontworpen om al je off-road fantasieën werkelijkheid te maken. Rij jij graag met je motor de wildernis in (voor zover dat mogelijk is in Nederland)? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van Volcon’s Grunt.

Heb je ooit zulke brede banden op een motor gezien?

Je kunt haast niet om het indrukwekkende uiterlijk van Grunt heen. De compacte elektrische motorfiets van Volcon heeft enorm dikke banden en ziet er modern en retro uit tegelijkertijd. Hoe dat is gelukt is ons ook een vraag. Het is absoluut een opvallende elektrische motor, zelfs diep in de wildernis.

Volcon Grunt elektrische motor
Volcon Grunt (Afbeelding: Volcon)

De elektrische componenten in de motor zijn wat minder opvallend maar daarmee niet minder indrukwekkend. Denk bijvoorbeeld aan een mid-drive motor met 46Nm en maximaal 50Pk (die heb je zeker nodig als je off-road gaat) waardoor de kleine elektrische motorfiets vanuit stilstand in zes seconden een snelheid van bijna 100 kilometer per uur behaalt. De actieradius van de Grunt is in de meest gunstige omstandigheden 160 kilometer. Dankzij al deze specificaties hoeft de bestuurder dus niet bang te zijn vast komen te zitten in op de hei.

Volcon’s nieuwste elektrische motor is duidelijk een beestje voor in het wild. Zo heeft Grunt’s motor een IP67 rating (dat houdt in dat hij waterdicht is) en is ook de rest van de motor volledig waterbestendig. Hierdoor kan hij na een ruige rit door de modder zonder zorgen worden schoongemaakt en kun je er, volgens Volcon, zelfs onderwater mee rijden. Eerst zien en dan geloven?

Volcon Grunt elektrische motor
Volcon Grunt (Afbeelding: Volcon)

Verrassend veelzijdige elektrische motorfiets

Grunt is ontworpen voor de ervaren en minder ervaren motorrijder. Het elektrische systeem in de motor heeft drie verschillende modi waaruit de bestuurder kan kiezen. Deze verschillende modi geven de bestuurder de mogelijkheid om instellingen te personaliseren met betrekking tot de kracht en de reactiesnelheid van het gaspedaal. Zo heeft Volcon met Grunt een elektrische motorfiets in huis die de fanatieke off-road motorrijder aanspreekt, maar waar ook de beginnend motorrijder plezier aan beleeft.

Deze motor is sterk en veelzijdig maar is ook enorm efficiënt. Een lege accu is in slechts twee uur weer opgeladen. Daarnaast wordt de motor geleverd met een extra accu zodat je nét wat langer kunt doorrijden. Dat is altijd mooi meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen