Deze elektrische scooter is hartstikke snel en lost groot probleem op

Tech Jeroen Kraak 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nederland is tegenwoordig het land van de elektrische fietsen, maar er zijn ook alternatieven. Wat te denken van de elektrische scooter? Nu komt er een enorm snelle op de markt die ook nog eens een groot probleem lijkt op te lossen.

Net zoals auto’s zijn tegenwoordig ook steeds meer scooters elektrisch. Het is daarmee een ideaal alternatief voor de elektrische fiets als je langere afstanden wilt afleggen op een hogere snelheid. Ze hebben natuurlijk net wat meer kracht.

De nieuwe elektrische scooter van Gogoro is daar geen uitzondering op. Sterker nog, dit nieuwe model lost een probleem van veel voertuigen op.

De bijzondere elektrische scooter van Gogoro

De nieuwe elektrische scooter van Gogoro is hartstikke snel. Hij kan in zo’n 3,05 seconden van 0 naar 50 kilometer per uur accelereren. Dat doet hij door middel van 378 Nm koppel op het achterwiel.

De elektrische scooter heeft een Hyper Drive-aandrijflijn van 9 kW en kan daarmee tot 11.000 tpm halen. Het water- en luchtkoelsysteem moet ervoor zorgen dat de motor niet oververhit raakt.

Wat meteen opvalt aan deze scooter is het enorme infotainmentsysteem. Dit is een 10,25-inch touchscreen. Hierop kun je de navigatie zien en allerlei andere informatie die handig is tijdens het rijden, zoals snelheid en de actieradius. Je kunt, net zoals bij duurdere elektrische auto’s, zelfs kiezen uit verschillende rijmodi.

Bijzondere features

Daarnaast heeft de elektrische scooter ook bijzondere verlichting die zich aanpast aan je rijgedrag. De 13 verschillende LED-units aan de voorkant gaan bijvoorbeeld harder schijnen als je de snelheid verhoogt. Ook gaan de lampen beter naar links of rechts schijnen als je een bocht maakt.

Deze razendsnelle elektrische scooter lost een groot probleem op
De lampen aan de voorkant. (Afbeelding: Gogoro)

Bij deze elektrische scooter is het mogelijk om je digitale sleutel toe te voegen aan de Apple Wallet. Je kunt hem dus gewoon simpel starten door middel van je telefoon. Bovendien is de exacte locatie terug te vinden via de Zoek mijn-app.

Toch is een van de bijzonderste aspecten aan deze elektrische scooter dat je de batterij eruit kunt halen en verwisselen. Net zoals bij autobouwer NIO kun je op sommige locaties die lege inleveren en vervolgens weer een volle krijgen. Deze functie is er echter nog niet in Nederland. Toch is het niet ondenkbaar dat het bedrijf ooit naar ons land komt, aangezien het steeds verder uitbreidt.

Het is dan ook maar de vraag of deze elektrische scooter ook echt naar Nederland komt. Het bedrijf begint in het tweede kwartaal van 2024 met leveringen in Taiwan en dat moet later worden uitgebreid. De prijs is helaas nog onbekend.

Sharp KS1 | Deze elektrische step is ‘CO2-neutraal’ en een heerlijk bakbeest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen