Knotsgekke elektrische waterscooter Alibaba moet je zelf in elkaar zetten

Gadgets Sam Dille 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De Chinese webshop Alibaba zit vol met de vreemdste voertuigen die je op het internet kunt vinden. Van een gruwelijke spider-bike tot een vierpersoons elektrische kart. Dit keer stellen we je voor aan een elektrische waterscooter. Je moet hem alleen wel even zelf maken.

De elektrische waterscooter is namelijk opblaasbaar. Voordat je hem kan gebruiken moet je wel even wat inspanning leveren. Maar nu het echte bizarre: het voertuig wordt geleverd zonder een motor. Die moet je er als gebruiker zelf op monteren.

De elektrische waterscooter van Alibaba

De elektrische waterscooter kost ongeveer 2000 euro. Voor een waterscooter is dit een redelijk lage prijs. Waterscooters zijn immers niet goedkoop, laat staan varianten met een elektrische motor.

Het voertuig is voor een waterscooter erg licht. Hij weegt ‘maar’ 176 kilo in totaal. Je kunt de elektrische waterscooter ook een stuk makkelijker vervoeren dan traditionele voertuigen, omdat je hem kan laten leeglopen. Hierdoor past hij makkelijker in een aanhanger of vrachtwagen. De prestaties van deze watermobiel hangen natuurlijk af van welke motor je erop monteert.

De medewerkers van Alibaba hebben een ritje gemaakt op de elektrische waterscooter en schoten deze beelden:

Waarom je er beter niet aan kunt beginnen

Dat ziet er gaaf uit, toch? We raden je echter aan om niet aan de elektrische waterscooter te beginnen. Hoe tof hij er ook uitziet. Het voertuig zelf mag dan wel goedkoop zijn, maar daar komen de kosten van de motor nog bij. En dan hebben we het nog niet eens over de honderden euro’s aan verzendkosten gehad.

We raden je daarom aan om te zoeken naar een wat betrouwbaarder alternatief. Iets anders wat nog onzeker is, heeft te maken met de verkoop van elektrische auto’s. In Europa hebben we namelijk te maken met een tekort, waardoor de productie van EV’s in de soep lijkt te lopen. Benieuwd waar we het over hebben? Je leest het allemaal in dit artikel.

Nieuw tekort zorgt dat we de elektrische auto in Europa wel kunnen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen