De 5 beste Pokémon-games die je in 2023 op je Nintendo Switch speelt

Games Sabine Schults 21 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

De populariteit van de pocketmonsters is al jaren ongekend, en daar lijkt de komende tijd geen verandering in te komen. Naast de hoofdgames zijn er ook meerdere spin-offs verschenen die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn, volgens WANT-redacteur Sabine Schults, de 5 beste Pokémon-games om op je Nintendo Switch te spelen in 2023.

Sinds de eerste Pokémon-games verschenen op de Game Boy hebben de recentere spellen voor de Nintendo Switch een groei doorgemaakt op het gebied van graphics en gameplay, al is de basis hetzelfde gebleven. Toch kunnen we alvast verklappen dat de allernieuwste spellen uit de reeks niet per definitie de beste zijn.

Beste Pokémon-games op je Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een magistraal apparaat en deze Pokémon-games maken het nog net een stukje beter.

#1 Sword en Shield

Wat ons betreft staan Pokémon Sword en Shield stipt op nummer 1. De game gaat op heerlijke wijze terug naar het klassieke verhaal van een jonge trainer die uiteraard kampioen wil worden. Er was vooraf nogal wat ophef over ontbrekende Pokémon, maar uiteindelijk werd het een geweldige titel met onvergetelijke toevoegingen zoals Dynamaxing, Gigantamaxing en de Wild Area.

#2 Pokémon Legends: Arceus

De eerste Pokémon-game met een open-wereld klonk veelbelovend, en dat was het ook. Het afwijken van de gebruikelijke gameplay-formule is verfrissend. Je reist door een uitgestrekte wereld vol verschillende biomen waar je wilde Pokémon tegen het lijf loopt. Toch kunnen de slordige technische prestaties van de game op zijn zachtst gezegd hinderlijk te noemen.

Pokemon Legends: Arceus Nintendo Switch
Legends: Arceus (Afbeelding: Nintendo)

#3 Pokémon Stadium

Ein-de-lijk is Pokémon Stadium beschikbaar op de Nintendo Switch. Deze nostalgische game was ooit een van de populairste titels op de Nintendo 64 en is nu helemaal terug van weggeweest. Zelfs als je de game nooit eerder speelde, kun je urenlang genieten van klassieke gevechten met trainers en Gym Leaders, zowel offline als online!

#4 Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go Eevee!

Het zijn de eerste Pokémon-games die op de Nintendo Switch-console verschenen en maakten gelijk indruk vanwege het lenen van elementen uit de populaire Pokémon Go-game voor op de smartphone. Je gaat met Pikachu of Eevee op avontuur en kan ze opfleuren met verschillende schattige accessoires. Onderweg kom je voor het eerst Pokémon tegen in de overworld, wat een geweldige manier is om de regio en de wezentjes die er leven te ontdekken.

Pokémon Let's Go Pikachu
Let’s Go Pikachu

#5 New Pokémon Snap

Het concept is simpel, maar dat maakt het zeker niet onwaardig. Als echte Pokémon-fotograaf ben je verantwoordelijk voor het schieten van kiekjes van de monstertjes op verschillende locaties. Het is een verfrissend concept om eens niet te hoeven denken aan het meebrengen van Potions, Revives Poké Balls om the very best te worden.

Waarom staat … niet in het rijtje?

Brilliant Diamond en Shining Pearl staan niet in deze lijst, en ook de nog niet zo lang geleden uitgebrachte Scarlet en Violet ontbreken. Eerstgenoemde zijn remakes van Diamond en Pearl uit 2006, en hoewel het zeker geen slechte games zijn, was er ook niet echt iets nieuws te beleven.

Scarlet en Violet hadden weer niet echt een goede start, onder meer door de nodige glitches en magere graphics.

Er is één juiste volgorde om alle Pokémon-games te spelen (en dit is ‘m)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen