Eén van de beste Pokémon-games ooit nu beschikbaar op de Nintendo Switch

Games Mark Hofman 12 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is niet de enige grootheid waar Nintendo Switch-gamers naar uitkijken. Online-abonnees met een Uitbreidingspakket kunnen vanaf vandaag volop genieten van één van de meest revolutionaire Pokémon-games ooit.

Pokémon Stadium, de allereerste 3D-game uit de franchise, behoort tot één van de populairste titels van de Nintendo 64. Oorspronkelijk verschenen op 30 april 1999 en bijna 24 jaar later klaar voor de Nintendo Switch.

Pokémon Stadium komt naar de Nintendo Switch

De komst van Pokémon Stadium is iets om enthousiast over te zijn. Het spel brengt niet alleen een bak nostalgie, maar ook een arsenaal aan heerlijke gameplay naar je Nintendo Switch.

Gamers genieten voornamelijk van klassieke gevechten met trainers, harde confrontaties met Gym Leaders en strijden voor de felbegeerde Pokémon Cup. Niet alleen offline, maar bijzonder genoeg ook online met andere spelers.

Naast het feit dat Pokémon Stadium de eerste 3D-game uit de franchise was, bracht het ook een lading toffe minigames met zich mee. Denk hierbij een beetje aan de stijl van WarioWare en Mario Party. Spelletjes als Magikarp’s Splash of Dig! Dig! Dig! waren goud waard en zullen je anno 2023 ook uitstekend vermaken.

Nintendo Switch-gamers krijgen bijna dezelfde ervaring als in 1999, maar moeten wel met één klein nadeel zien te dealen. Het overzetten van Pokémons van je Game Boy naar je Nintendo Switch is dus niet mogelijk. Want, ja: de technologie die ervoor nodig was, is anno 2023 een beetje verouderd.

Waarom is Pokémon Stadium zo bijzonder?

Pokémon Stadium heeft een speciaal plekje in de harten van fans. Na het succes van de 2D-games op de Game Boy, was het echt fantastisch om te zien hoe het concept in 3D wist uit te pakken. Al helemaal omdat het spel zelf ook erg goed in elkaar zat.

Stadium maakte van een droom de werkelijkheid, ondanks het gebrek aan een open wereld of avontuur zoals die Game Boy-tegenhangers dat deden. De gameplay, algehele stijl en muziek zorgde voor een fantastisch avontuur dat mij als klein jongetje veel ongelofelijk prettige uurtjes heeft bezorgd.

Wie anno 2023 naar titels als Pokémon Scarlet & Violet kijkt zal, na het spelen van Pokémon Stadium op de Nintendo Switch, precies zien wat de inspiratie was.

Blast of the past op je Nintendo Switch

Net als bij PlayStation en Xbox het geval is, heb je ook bij de Nintendo Switch een abonnement nodig om online te kunnen spelen. Online is de dienst die je voor 19,99 euro per jaar afsluit en het Uitbreidingspakket de optie om daar, voor 20 euro per jaar, meer uit te kunnen halen.

Gamers met een Nintendo Switch Online-abonnement met uitbreidingspakket kunnen genieten van talloze klassieke games. Zo krijg je niet alleen het aanbod van de SNES en NES, maar ook dat van de Nintendo 64, Game Boy Advance en Sega Mega Drive.

Wat ons betreft echt de moeite waard, maar wellicht heb je nog niet voldoende informatie over het abonnement voor handen. Check wat dat betreft zeker even de website van de desbetreffende dienst.

HBO werkt aan Harry Potter-serie waar niemand op zit te wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen