Moederbedrijf AliExpress trapt zoveelste ChatGPT-rivaal uit de grond (maar…)

Tech Mark Hofman 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Het volgende grote bedrijf laat op de inmiddels drukbezette markt zijn AI-kunstje aan de wereld zien. Alibaba, het moederbedrijf van de populaire Chinese webwinkel AliExpress, komt met een rivaal voor ChatGPT.

Waar ChatGPT ons voornamelijk vermaakt met gesprekken, ideeën en valsspelen tijdens de examenperiode, doet het model van AliExpress de zaken net een beetje anders. Tijd om kennis te maken!

Moederbedrijf AliExpress dropt rivaal ChatGPT

Tongyi Qianwen is het taalmodel dat door Alibaba, het moederbedrijf van AliExpress, in het leven is geroepen. Dergelijke modellen staan overigens ook bekend als Large Language Models ofwel LLM en zijn anno 2023 ongelofelijk in trek. Kijk bijvoorbeeld maar naar ChatGPT.

Naast het feit dat Google (Bard) en Bing (ChatGPT) de rivaliteit zoeken met ChatGPT, of het op andere wijze gebruiken, laat nu ook de Chinese grootmacht van zich horen. Qianwen moet de diensten van Alibaba Cloud namelijk een stukje beter gaan maken.

Op het moment van schrijven is de AI-tool alleen beschikbaar voor Chinese klanten van het DingTalk-platform. Het moederbedrijf van AliExpress zorgt middels deze weg voor een krachtig samenwerkingsplatform voor ontwikkelaars.

Het zijn dan ook deze ontwikkelaars die Tongyi Qianwen tot een krachtig ChatGPT-alternatief moeten maken. Gezien de AI-tool is opengesteld voor betalende klanten, kunnen zij intrigerende functionaliteiten bouwen. Daarnaast krijgen ook gebruikers van Tmall Genie, een IoT Smart Home-terminal, toegang.

Android en iPhone zijn stuk beter dankzij deze machtige AI-apps
De technologie van de eeuw! (Afbeelding: Unsplash)

Veel rivalen, maar wat zijn de beste?

De interesse in kunstmatige intelligentie, beter bekend als AI, is al jaren groot. Toch kunnen we stellen dat ChatGPT de ontwikkelingen in stroomversnelling heeft gezet. De veelbesproken AI-robot weet veel los te maken.

Niet alleen bij Elon Musk en Apple-oprichter Steve Wozniak, die zich aardige zorgen maken, maar ook zeker bij andere bedrijven. Zo schieten de ChatGPT-alternatieven als digitale paddenstoelen uit de grond. De vraag is echter: wat zijn de beste alternatieven?

Daar heeft onze stagekoning Dunke van Boekel een uiterst interessant artikel over geschreven. Je leest het via de onderstaande link:

OpenAI heeft ChatGPT, maar welke alternatieven zijn de moeite waard?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen