Elgato Eve Motion: eerste HomeKit-bewegingsdetector aangekondigd

Apple rmens 6 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Elgato is met zijn Eve-accessoires een van de fabrikanten die HomeKit volledig omarmt. Apple verkoopt de weersensor, kamersensor en slim stopcontact van de fabrikant direct in de Apple Store en het assortiment wordt nu uitgebreid met een bewegingsdetector.

De Elgato Eve Motion is de nieuwste telg die tijdens elektronicabeurs IFA werd onthuld. De bewegingsdetector moet later dit jaar op de markt komen voor € 49,95 en heeft nog een aantal extra functies.

Bewegingsdetector en temperatuurmeter

De bewegingsdetector heeft zeven verschillende gevoeligheidsniveaus om onterechte detectie van beweging te voorkomen. Het gezichtsveld van de Eve Motion is 120 graden en de sensor is spatwaterdicht zodat deze ook buiten gebruikt kan worden. De sensor gaat één tot twee jaar mee op twee standaard AA-batterijen en meet ook de temperatuur van de ruimte.

Er zijn legio mogelijkheden. Zo kan de bewegingsmelder worden ingesteld om afzonderlijke apparaten in te schakelen of als trigger voor scènes in de woning-app van iOS 10 (lees: Uitgeprobeerd: de woning-app van iOS 10).

De Woning-app van iOS 10.

Volgend jaar meer Eve-accessoires

De fabrikant nam tijdens IFA ook de tijd om te tonen wat er in het vat zit. Elgato komt in 2017 met onder andere een rookdetector genaamd Eve Smoke en de Eve Aqua, die gebruikt kan worden om tuinen automatisch te sproeien. Beide producten zijn nog in ontwikkeling, er werden alleen prototypes getoond. (Via: GIGA.de)

Eve Aqua (klik/tap voor groter).
Eve Smoke (klik/tap voor groter).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen