Gaming WANT: waarom Deus Ex Mankind Divided dé game van dit moment is

Games Daniel Koster 2 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

Deus Ex Mankind Divided is een feit. In deze first-person game kun je knallen, maar het draait absoluut niet enkel om de actie. Het vervolg op Deus Ex Human Revolution wordt door hetzelfde team gemaakt, Eidos Montreal en is hét spel van dit moment.

Dit artikel is onderdeel van onze rubriek Gaming WANT die wij samen met Pixelcake zijn gestart. Hiermee laten wij elke week zien wat écht tof is rondom gaming. Dus dat.

Net als in de voorgaande game speelt het zich af in een grimmige futuristische wereld waar de mensheid robottechnologie is gaan toepassen op het menselijk lichaam. Waar de vorige game draaide om de gouden eeuw van deze ontwikkeling, speelt Mankind Divided zich daarna af. Door de gebeurtenissen uit Human Revolution is de mensheid geschokt door het potentiële gevaar van cyborgs, en worden deze nu opgejaagd.

Zoals het een echte Deus Ex-game betaamt kun je in Deus Ex Mankind Divided de wereld op meerdere manieren verkennen. Er is niet alleen een grote mate van vrijheid in welke volgorde je doelen afwerkt, maar ook de manier waarop je überhaupt speelt. Zo is het mogelijk om zowel ongezien door de wereld te navigeren als dat je de magazijnen van je wapens om de twee seconden leegt op alles dat beweegt. Keuzevrijheid is het mantra van Deus Ex, wat maakt dat je jezelf gerust kunt verliezen in dit grimmige avontuur.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Maar waarom is het spel dan zo awesome? Dat brengen we je in de Gaming WANT van deze week met behulp van onze game-vrienden van Pixelcake bij. Vijf redenen hebben we je voor je in petto waarom je de game nu in huis moet halen.

Deus Ex Mankind Divided ziet er schitterend uit

Omdat het oog ook altijd wat wilt, is Deus Ex Mankind Divided een uitstekende game om te laten zien hoe mooi games vandaag de dag zijn. Het is een combinatie tussen prachtige omgevingen aan de ene kant en heel veel oog voor details aan de andere kant. Het is een game die er bijna om smeekt om verkend te worden en dat hebben we dan ook met veel plezier gedaan.

Vrijheid, blijheid

Uiteraard kent Deus Ex Mankind Divided een rode draad die je van punt A naar B brengt, maar onderweg heb je veel zijpaden die je kunt nemen om zo op andere plekken terecht te komen en diverse minimissies te activeren. Daarnaast is er een grote vrijheid in speelstijl. Je kunt er voor kiezen om de game als een shooter te beschouwen en eerst te schieten voordat je vragen stelt. Maar het is ook mogelijk om sneaky los te gaan en via stealth je missies te voltooien.

Jezelf blijven verbeteren

In de game staat het hoofdpersonage Adam Jensen absoluut zijn mannetje, maar terwijl je speelt zul je telkens nieuwe vaardigheden aanleren. Dit doe je door middel van augmentations. Deze augmentations kunnen er voor zorgen dat je bijvoorbeeld beter kunt hacken of je harder schiet. Elke keer dat je iets kunt verbeteren, moet je dus goed nadenken over wat het beste bij jouw speelstijl past. Een volledig overzicht met verbetering vind je hier.

Het verhaal blijft boeien

Het verhaal van Deus Ex Mankind Divided is er eentje om je vingers bij af te likken. Je komt terecht in een wereld waarin thema’s voorbij komen die vandaag de dag ook zeer actueel zijn. Dingen als onderdrukking van minderheden, zinloos politiegeweld, machtsmisbruik van criminelen en ga zo maar door. Zeker wanneer je de tijd neemt om op computers emails en dergelijke door te nemen, krijg je een indrukwekkend beeld van een levende wereld.

Helemaal interessant wordt het als je ook nog over de achtergrond van het verhaal leert. Gelukkig hebben we daar dit handige artikel voor!

Recyclebaar!

Tot slot is Deus Ex Mankind Divided door al zijn keuze mogelijkheden en het kiezen van diverse upgrades echt zo’n titel die je met gemak voor een tweede of derde keer speelt. Daarmee maakt het ook eigenlijk niet uit dat zoiets als een multiplayermodus ontbreekt.

Wil je nog meer weten over de game? Lees hier de volledige review. Of werp een blik op deze handige overzichtspagina! Deus Ex Mankind Divided is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen