Vermakelijke podcasts die je ook nog eens een stuk slimmer maken

Malou van Oosterhoud 28 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

We willen allemaal slimmer worden. Maar om iedere dag een boek open te slaan en te investeren in die wens is soms net een brug te ver. Het liefst worden we slimmer zonder dat we daar écht ons best voor doen. Hoe je dat doet? Door naar deze podcasts te luisteren. Intelligenter worden was nog nooit zo gemakkelijk.

Op naar de sterren en daar voorbij

Deze podcast gaat over alles dat met de ruimte te maken heeft. En met alles bedoelen we ook echt alles. Zwarte gaten, klimaatverandering, Pluto en tijdscapsules zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. De podcasts worden door held en astrofysicus Neil deGrasse Tyson gepresenteerd. Gaat er niet direct een lampje branden bij die naam? Google hem dan even, je herkent hem sowieso. Daarnaast komen er gasten langs in zijn podcasts zoals Edward Snowden, Morgan Freeman en Seth MacFarlane. Wij raden je in ieder geval aan om zijn podcasts te luisteren als je meer wilt weten over ons heelal. One small step for man, one giant leap for your intelligence.

Naakte wetenschap

In de podcasts ‘The Naked Scientists’ van de BBC wordt elke uitzending een brandende vraag beantwoord. Dat kunnen vragen zijn die we ons allemaal wel eens afvragen, zoals “wie heeft het DNA ontdekt?”, maar ook vragen als “laten vissen scheten? Hoe hard kan een lift?”. Interessante vraagstukken waar wij wel een antwoord op willen. Met deze weetjes kun je elke stilte in een gesprek vullen, zonder voor gek te staan. Perfect! Als jij je vrienden wilt verbazen met bizarre weetjes dan is deze podcast zeker wat voor jou. Luisteren doe je hier. Ze hebben trouwens ook een YouTube kanaal. Die check je dan weer via deze link.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Alles over media

Wij zouden alleen voor het logo al naar ze luisteren, maar ze hebben ook genoeg zinnigs te vertellen. Alexander Klöpping (Blendle) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent) hebben de handen in een geslagen en vertellen ons alles wat we willen weten over (sociale) media. Er staan pas drie afleveringen online, maar kwaliteit is altijd beter dan kwantiteit. Zo gaat Facebook ons kapot maken en is het nieuws niet meer wat het is geweest. Benieuwd naar wat deze heren te melden hebben? Dat kan via deze link.

Koekje erbij

Wat is er chiller dan dingen leren waar je weinig vanaf weet? Bijna niks toch! Luister deze podcasts en herinner jezelf eraan dat er nog veel te leren valt. Laat je verbazen over hoe motivatie werkt, hoe bizar je brein is en zwart-wit denken. Eén van de unique selling-points van deze show is dat presentator David McRaney elke podcast afsluit met het eten van een koekje. Beetje random, wel geinig! Daarnaast heeft David een TEDx Talks gegeven over ons vooringenomen beeld over overleven. De link naar ‘You are not so smart’ vind je hier.

Het onzichtbare wordt zichtbaar

Waarom bestaat angst? Waarom plaatsen we mensen graag in een hokje? In de podcast ‘Invisibilia’ wordt iedere keer een raadsel opgelost. Raadsels die ‘onzichtbaar’ zijn, maar wel wat zeggen over de manier waarop wij ons leven leiden. Met deze podcasts kom je meer over jezelf en anderen te weten dan Facebook.

Dingen die je wilt weten

‘Stuff You Should Know’ is een podcast die gaat over, tja de naam zegt het al, dingen die je wilt weten. De podcasts zijn verdeeld in verschillende categorieën zodat je direct kunt kiezen uit dingen die jou aanspreken. Wil je alles weten over de prehistorie, kannibalisme of muziek? Stuff you should know heeft het behandeld. Heb jij nog wat ruimte over in je hoofd dan is deze podcast het beluisteren waard.

Niet alleen podcasts

Er zijn niet alleen podcasts waar je slimmer van wordt. Zo zijn er ook YouTube-kanalen waar je slimmer van wordt. Of documentaires, hobbies, TedTalks en wist je dat je ook tijdelijk slimmer wordt van 3D-films kijken? Wij grijpen in ieder geval al deze middelen aan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen