Spotify opeens een stuk interessanter voor podcast-makers

Apps Ilona Braam 17 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify gebruik je doorgaans om naar muziek te luisteren, maar de streamingdienst heeft ook behoorlijk wat podcasts om je bezig te houden. Mocht je nou zelf podcasts op Spotify hebben staan, hebben we goed nieuws voor je. Spotify for Podcasters is namelijk onlangs gelanceerd en maakt je podcasting leven een stuk inzichtelijker.

Spotify analyse dashboard

Spotify for Podcasters wordt door het bedrijf zelf omschreven als een “discovery and analytics dashboard”. En inderdaad kun je dit nieuwe dashboard gebruiken om allerlei statistieken bij te houden met betrekking tot je podcasts. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel streams een bepaald podcast heeft, maar ook hoeveel luisteraars je in totaal hebt, hoe lang mensen luisteren en vooral wanneer ze afhaken. Op deze manier kun je wat beter inspelen op de wensen van je luisteraars en je podcasts aantrekkelijker maken. Andere info die je via het dashboard krijgt is data over luister-patronen, de landen waar je luisteraars vandaan komen, het geslacht van je luisteraars en wat hun muziekvoorkeuren zijn.

Spotify for Podcasters
Bron: Spotify (Bron: Spotify)

Podcasts toevoegen

Om aan de slag te gaan met de nieuwe feature, kun je naar de speciale Spotify for Podcasters pagina gaan. Daar moet je eerst inloggen met je normale Spotify informatie en kun je beginnen met het toevoegen van je podcasts aan de muziekstreamingdienst. Dit gebeurt door middel van een link naar de RSS feed van je podcast. Mocht je toevallig al een paar podcasts op Spotify hebben staan, kun je die ook toevoegen aan het dashboard om ook daar analytische stats van te kunnen bekijken.

Spotify is oorspronkelijk in het leven geroepen om artiesten te helpen onder een groter publiek bekendheid te krijgen. Dat probeert het bedrijf nu met de nieuwe feature ook voor podcasters te doen. En met je podcasts op Spotify heb je natuurlijk een behoorlijke kans dat in ieder geval wat van van de meer dan 200 miljoen gebruikers ook bij jou terecht komen. Onlangs introduceerde de streamingdienst ook al de Disney Hub, waar je op één plek al je favoriete Disney liedjes terugvindt om keihard mee te blèren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen