Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 19 aug 2019
Leestijd: 9 minuten

[REVIEW] Honor 20 Pro: mooie smartphone tussen wal en schip

Introductie: welke wordt het?

De Honor 20 Pro is hét vlaggenschip van Honor voor dit jaar. De sterke punten volgens Honor zelf? Camera, gaming en design. Of die punten genoeg zijn om ‘m te onderscheiden van de uitgebreide concurrentie, lees je in deze Honor 20 Pro review.

Honor 20 Pro review design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Dat de Honor 20 Pro een goede smartphone is, kan ik je alvast verklappen. Helaas voor Honor is dat tegenwoordig niet meer genoeg: de concurrentie is moordend. Niet alleen van andere fabrikanten, maar ook binnen de lineup van Honor en grote broer Huawei zelf. Honor zelf heeft twee redelijk vergelijkbare toestellen: de Honor View 20 en Honor 20. Huawei voegt daar nog de Mate 20, Mate 20 Pro, P30 en P30 Pro aan toe. Met zijn €599 is de Honor 20 Pro de op een na duurste smartphone in dat rijtje.

Vooral de vierdubbele camera moet die relatief hoge prijs volgens Honor rechtvaardigen. Voor het eerst monteerde een fabrikant niet alleen een groothoek-, zoom- en standaardcamera op een smartphone, maar ook een speciale macro-camera. Bovendien moet de nachtmodus voor indrukwekkende kwaliteit in het donker zorgen.

Honor 20 Pro review camera
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Los daarvan is de 20 Pro vooral een mooi ontworpen en moderne high-end smartphone zoals je die tegenwoordig mag verwachten. Razendsnelle chip, grote batterij, bijna voorkantvullend scherm en helaas geen headphonejack. Op de volgende pagina’s van deze Honor 20 Pro review lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!