[REVIEW] Honor 20 Pro: mooie smartphone tussen wal en schip

Smartphones Dominick Vietor 19 aug 2019
Leestijd: 9 minuten

Software: oude bekende

De software van de Honor 20 Pro is in de basis hetzelfde als die van iedere Honor- en Huawei-smartphone die de afgelopen tijd uitkwam. Honor noemt zijn aanpassingen op Android 9 de Magic UI 2.1, en de schil blinkt vooral uit in zijn uitgebreide functionaliteit.

Niet zo magische UI

Magic UI klinkt mooi, maar zo magisch is de interface van Honor niet. Het meest ‘magische’ wat ik kan bedenken aan de interface is slimme assistent YoYo, maar die is buiten China niet beschikbaar. Een ander bijzonder trucje dat Honor’s smartphones vroeger kenden – kunckle touch – is helaas niet meer beschikbaar op de Honor 20 Pro.

Enfin. Magisch is de interface dan misschien niet, hij werkt prima. De grafische stijl – hetzelfde als die van Huawei’s EMUI – is soms een beetje rommelig en niet mijn favoriet. Maar de software is wel compleet en werkt verder prima.

Honor 20 Pro review screenshot interface
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Het meest opvallend is het grote aantal extra’s van de software. Deels in de vorm van extra meegeleverde apps, maar daarvan kun je je afvragen hoe nuttig het is. Positief is dat je nogal wat kunt instellen en aanpassen; vooral via de app Optimalisatie. Denk aan welke apps wel en niet van mobiel internet gebruik mogen maken en welke apps op de achtergrond mogen draaien.

Het nadeel van die uitgebreide aanpassingen is dat niet alles out of the box goed werkt. Om een dienst als Dropbox auto-upload aan de praat te krijgen moet je bijvoorbeeld de Dropbox-app eerst handmatig achtergrondtoestemming geven.

Aandacht voor gamen

Waar Honor zelf nogal op inzet, zijn de game-capaciteiten van dit toestel. Dat is deels hardwarematig: de Honor 20 Pro heeft een koelsysteem van grafeen zodat de chipset niet oververhit.

Grotendeels zijn de aanpassingen ook softwarematig. GPU Turbo 3.0 is een systeem dat de zware processorbelasting van een 3D-game beter verdeelt over de hardware van het toestel. Resultaat: de Honor 20 Pro moet zelfs intensieve games als Fortnite of PUBG in 60fps kunnen draaien.

Dergelijke games draaien inderdaad goed op de Honor 20 Pro. Maar laten we eerlijk zijn: dat geldt voor zo’n beetje iedere high-end smartphone. Of de Honor daar echt een voordeel heeft betwijfel ik dus een beetje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen