Het elektrische wagenpark van BMW: alle beschikbare modellen op een rij

Elektrische auto's Sam Dille 23 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

BMW maakt al jaren geweldige elektrische auto’s, die een grote concurrentie vormen voor EV-gigant Tesla. Wij geven je een kijkje door de catalogus van BMW.

Voor we beginnen, een stukje geschiedenis. BMW lanceerde in 2013 haar eerste volledig elektrische auto, de BMW i3. Het voertuig werd wereldwijd meer dan 250.000 keer verkocht. Sindsdien heeft de autofabrikant een hoop nieuwe modellen ontwikkeld, waarvan sommige tot de top van de EV-industrie behoren.

Aanschouw de elektrische auto’s van BMW

Hieronder vind je een lijst met de modellen die BMW in 2023 produceert. Voor elke EV-liefhebber is er wel een geschikte elektrische auto te vinden. Of je nou een beginnend rijder bent of een echte snelheidsduivel.

#1 iX

De BMW iX is een opvallende verschijning met zijn grote grille. Of dit nou je smaak is of niet: de prestaties van de elektrische auto zijn geweldig. De EV heeft een actieradius tot 630 kilometer, waardoor je met gemak lange autoritten kunt maken. Maar als de auto toch leeg raakt, is dit geen probleem. De iX laadt namelijk binnen tien minuten op tot een actieradius van 150 kilometer. En als dat niet genoeg is: het voertuig heeft een 0-100 tijd van 6,1 seconden.

BMW iX EV elektrische auto
BMW iX EV (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

#2 BMW iX M60

De iX M60 is een enorm zwaargewicht. De kolossale elektrische auto weegt zo’n 2.559 kilogram! Dit voertuig is daarmee de zwaarste versie binnen de iX-lijn. De M60 is voorzien van twee BMW M eDrive motoren, die bij elkaar goed zijn voor 619 pk en een 0-100 tijd van 3,8 seconden. Het voertuig is dus niet alleen zwaarder, maar ook sneller dan de standaard BMW iX. Met een actieradius van 561 kilometer kan de EV een geweldige afstand afleggen op een enkele lading.

Waarom je jouw iPhone 15 echt niet moet opladen in een BMW
BMW iX M60 (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

#3 iX1 xDrive30

De iX1 is een wat lichtere variant op de standaard iX. Het voertuig is toegankelijk en daarmee de ideale keuze voor een beginnend elektrisch bestuurder. Met een 0-100 tijd van 5,6 seconden is de elektrische auto zelfs sneller dan de iX. Wel levert hij iets in qua actieradius, die bedraagt maximaal 438 kilometer. Twijfel je dus om de overstap naar elektrische te maken, dan moet je zeker even de iX1 xDrive30 checken.

Waarom BMW een omstreden beslissing toch terugdraait
BMW iX1 (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

#4 BMW iX3

Afgezien van enkele styling-details is de iX3 een elektrische variant op de BMW X3. En dat is heel goed nieuws, want je krijgt er een praktische én stijlvolle auto voor terug. Het indrukwekkende aan deze elektrische auto is de praktische besturing, die een stuk beter is dan zijn grote concurrenten. De actieradius van dit voertuig is ook een enorme bonus: je kan 460 kilometer rijden op één lading. De BMW iX3 heeft een accupakket met een netto capaciteit van 74,0 kWh.

BMW iX3 elektrische auto
BMW iX3 (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

#5 i4 elektrische auto

BMW levert opnieuw een elektrische auto die geweldig is om te rijden. Het beste aan de i4 is de manier waarop hij stuurt. Ondanks het feit dat hij meer dan tweeduizend kilogram weegt, heeft het voertuig een nauwkeurig stuurgevoel en een indrukwekkende wendbaarheid. De standaard i4 produceert 340 pk, wat genoeg is voor dagelijks gebruik. Toch is er ook een 536 pk sterke i4-versie, die je net die extra boost geeft.

Elektrische auto: BMW i4
BMW i4 (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

#6 i4 M50

De BMW i4 M50 combineert sportieve prestaties met een luxueus design. De elektrische auto levert dankzij twee pittige BMW M eDrive motoren een indrukwekkend vermogen van 400 kW (544 pk). De krachtige prestaties gaan niet ten koste van de actieradius. Deze is met maximaal 521 kilometer nog steeds erg hoog. Het voertuig laadt ook verrassend snel op. Binnen tien minuten kun je al 140 kilometer afleggen.

i4 M50
BMW i4 M50 (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

#7 BMW i7 xDrive60

Het design van de iX valt niet bij iedereen in de smaak, maar BMW stelt in kwaliteit niet teleur. Het voertuig is voorzien van twee elektromotoren. Ze geven de elektrische auto een flinke boost. Het voertuig heeft een vermogen van 544 pk bij een koppel van 745 Nm. Hij bereikt honderd kilometer per uur binnen vier seconden en heeft een actieradius rond de 600 kilometer. Als je door het uiterlijk kunt kijken, is de i7 jouw beste vriend op de weg.

BMW i7
Herkenbaar van de buitenkant. (Afbeelding: BMW)

Check de EV hier

4 machtige tips om je elektrische auto te beschermen tegen diefstal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen