4 machtige tips om je elektrische auto te beschermen tegen diefstal

Elektrische auto's Sam Dille 16 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische auto is geweldig om in te rijden, maar wel een grote investering. Daarom is het ontzettend zuur als je voertuig wordt gestolen. Wij hopen dat de kans zo klein mogelijk wordt, met hulp van onderstaande tips.

Vergeleken met auto’s op benzine zijn EV’s ingewikkelder om te stelen. Dit komt doordat een elektrische auto gemiddeld meer ingebouwde beveiligingsfuncties heeft. Toch zijn EV’s niet immuun tegen diefstal. Zo steeg het aantal geregistreerde diefstallen in 2022 met driekwart naar duizend.

Bescherm je elektrische auto optimaal tegen diefstal

Er is nooit honderd procent garantie dat jouw elektrische auto buiten het zicht van dieven blijft. Dat betekent echter niet dat je er niets tegen kan doen. Het nemen van extra veiligheidsmaatregelen maakt de kans op inbraak en diefstal een stuk kleiner. Wij geven je vier tips om je EV beter te beschermen.

#1 Houd waardevolle spullen uit het zicht

Een van de makkelijkste manieren om autodiefstal te voorkomen, is door je waardevolle spullen te verbergen. Elektrische auto’s zijn moeilijk open te breken, dus inbrekers richten zich alleen op voertuigen die het waard zijn om leeg te plukken. Daarvoor kijken ze door het raam, op zoek naar waardevolle spullen.

Zorg er dus voor dat je zo veel mogelijk waardevolle spullen meeneemt. Mocht dit echt niet anders kunnen, zorg er dan voor dat ze buiten het zicht liggen. Een goede tip voor een roadtrip is om alles wat je nodig hebt, uit de kofferbak te halen voordat je op je bestemming aankomt. Op die manier zien potentiële dieven niet wat voor mooie spullen jij allemaal in de kofferbak hebt liggen.

#2 Koop een signaalblokker

Bij de meeste moderne elektrische auto’s is de sleutel continu verbonden met het voertuig. Als de sleutel te ver weg gaat van de EV, zendt hij een signaal naar de auto dat hij moet afsluiten. Dieven kunnen dit systeem alleen makkelijk omzeilen. Ze vangen het signaal van de sleutel op en zorgen ervoor dat de EV uit zichzelf opent. Zo kunnen ze de auto stelen zonder braaksporen.

Signaalblokker
Goed beschermd (Afbeelding: Lanpard)

Een signaalblokkerzakje is hiervoor de perfecte oplossing. Dat is een speciaal hoesje voor de sleutels van je elektrische auto, die signalen van buitenaf afschermt. Op die manier kunnen hackers het signaal niet opvangen en blijft je elektrische auto veilig. Ze zijn vaak erg goedkoop en doen goed hun werk. Probeer bijvoorbeeld deze van Lanpard.

#3 Blokker je elektrische auto met PIN to Drive

Niet alle elektrische auto’s bieden deze functie, maar hij valt zeker aan te raden. Autobezitters kunnen met PIN-to-drive een cijfercode toekennen aan hun auto. Zonder de juiste pincode is het onmogelijk om weg te rijden. Houd er wel rekening mee dat dieven nog wel je elektrische auto kunnen binnendringen om waardevolle spullen te stelen. Dus vergeet vooral niet om ook de andere tips te gebruiken.

#4 Schrik de dieven af

Je houdt dieven pas écht buiten de deur, als ze niet durven in te breken. Gebruik dus zo veel mogelijk anti-diefstal gadgets, zodat je ze altijd en overal afschrikt. Gebruik bijvoorbeeld alarmen en dashcamera’s, die de dieven op heterdaad betrappen. Dan maken ze wel dat ze wegkomen!

5 machtige gadgets om je elektrische fiets te beschermen tegen diefstal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen