De 10 beste Netflix-series in 2023 volgens Rotten Tomatoes

Films & Series Sam Dille 15 apr 2023
Leestijd: 5 minuten

De catalogus van Netflix wordt elk jaar aangevuld met nieuwe series en seizoenen. Inmiddels is het aanbod zo groot dat je bijna niet meer weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er genoeg websites die je daarbij kunnen helpen, waaronder Rotten Tomatoes.

Rotten Tomatoes heeft een lijst gemaakt met de honderd best beoordeelde series op Netflix. Dit doet de website op basis van de gemiddelde scores die recensenten aan de series geven. Hoe hoger het percentage, hoe beter de serie beoordeeld is.

De beste serie op Netflix volgens Rotten Tomatoes

Je kunt alle honderd titels via deze link bekijken, maar wij geven je alvast de top 10. De lijst zit vol met geweldige titels voor elke kijker. Van bloedstollende horror tot gezellige familie-verhalen: Netflix heeft alles wat je zoekt.

#10 Maya and the Three (2021 – heden)

De top tien trapt af met een echte familieserie op Netflix. Maya and the Three gaat over een krijgerprinses die op een missie gaat om haar koninkrijk te beschermen tegen goden uit de onderwereld.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Bekijk de serie hier

#9 Red Rose (2022 – heden)

Red Rose is een horrorserie met nog maar één seizoen. Of er ook een tweede komt, is nog niet bekend, maar de Netflix-serie is zeker het kijken waard. Red Rose vertelt het verhaal van een groep jongeren die een mysterieuze app downloaden. De app stelt gevaarlijke eisen van de tieners, die dodelijke gevolgen hebben.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Bekijk de serie hier

#8 Blood of Zeus (2020 – heden)

Netflix zit boordevol animatiefilms, die allesbehalve kinderachtig zijn. Blood of Zeus is daar een goed voorbeeld van. In de serie maken we kennis met Heron, een doodnormale man uit het oude Griekenland, totdat hij ontdekt dat hij de zoon van Zeus is. Het wordt het begin van een meeslepend avontuur, vol met prachtige visuals.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Bekijk de serie hier

#7 Arcane: een Netflix-serie gebaseerd op een videogame (2021 – heden)

We gaan door met nog een geweldige animatieserie. Het verhaal speelt zich af in de wereld van League of Legends. Daar ontstaat een strijd tussen twee zustersteden Piltover en Zaun. De hoofdpersonages zijn de tweeling Vi en Jinx. Ze staan tegenover elkaar in een strijd tussen magische technologieën en botsende overtuigingen.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

#6 Kipo and the Age of Wonderbeasts (2020 – heden)

Deze Netflix-serie is een unieke samenwerking tussen Dreamworks en de Zuid-Koreaanse animatiestudio Mir. Kipo and the Age of Wonderbeasts vertelt het verhaal van Kipo Oak. Een meisje dat op zoek is naar haar vader, nadat gemuteerde dieren de wereld hebben overgenomen. Onderweg raakt ze bevriend met andere overlevenden.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

#5 Mo (2022 – heden): Drama én komedie op Netflix

Mo is een drama-komedie, die losjes is gebaseerd op het leven van Mo Amer, de acteur en comedian die de rol van het hoofdpersonage vertolkt. In de Netflix-serie maken we kennis met Mo Najjar, een Palestijnse vluchteling die asiel en burgerschap zoekt in de Verenigde Staten.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

#4 The Dragon Prince (2018 – heden)

Dit is de langstlopende Netflix-serie uit deze lijst. The Dragon Prince gaat over het magische land Xadia. Daar wordt een bijzondere ontdekking gedaan, waardoor twee prinsen een elvenstrijder het bevel krijgen om een reis te maken. Zal het ze lukken om vrede te stichten?

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

#3 Dash & Lily (2020)

Dash & Lily is een ideale Netflix-serie voor een romantische avond op de bank. Als Dash in zijn favoriete boekenwinkel een bijzonder rood notitieboekje vindt, staat zijn leven op het punt om drastisch te veranderen. Het boekje is van Lily, een romantische nerd die het boekje vol heeft geschreven met uitdagingen en opdrachten.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

#2 Heartstopper (2022 – heden)

Het zilver is voor een andere romantische Netflix-serie. Heartstopper gaat over Charlie, een verlegen jongen die verliefd wordt op Nick, een van de rugbyspelers van zijn school. Beide jongens bouwen een bijzondere relatie met elkaar op, die misschien wel verder gaat dan ze zelf dachten.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

#1 The Baby-Sitters Club (2020 – 2021): de absolute Netflix-topper!

De beste Netflix-serie volgens Rotten Tomatoes is een verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Ann M. Martin. In de serie volgen we een groep meiden die samen beginnen met Babysitten. In elke aflevering staat een ander meisje centraal, die voor haar eigen problemen en uitdagingen komt te staan. Deze luchtige serie zit vol met herkenbare verhaallijnen voor elke opgroeiende tiener.

Score op Rotten Tomatoes: 100%

Check de serie hier

Disney+ is het ideale alternatief voor Netflix: de voordelen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen