Elon Musk daagt Vladimir Poetin uit op Twitter

Apps Jeroen Kraak 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft zich al verschillende keren uitgelaten over de oorlog in Oekraïne. Nu daagt de tech-miljardair Vladimir Poetin uit.

Dat Elon Musk een bijzondere man is moge duidelijk zijn. Regelmatig laat hij via Twitter de meest bijzondere uitlatingen ontsnappen. Ook dit keer is het weer raak. Nu neemt hij de Russische president Vladimir Poetin op de korrel.

Starlink in Oekraïne

Elon Musk voelt zich betrokken bij de Russische invasie in Oekraïne. Hij is de Oekraïners al te hulp geschoten na een verzoek van de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov. Die vroeg hem om zijn internetsysteem Starlink beschikbaar te maken in het land, zodat het door de Oekraïners gebruikt kan worden. Daarnaast stuurde hij ook ontvangers voor het systeem naar het land.

Elon Musk wil het gevecht aan met Vladimir Putin

Dit keer zoekt Elon Musk direct de confrontatie op met Vladimir Putin door middel van een bijzonder bericht. “Ik daag hierbij Vladimir Poetin uit voor een gevecht. De inzet is Oekraïne,” is te lezen op Twitter. Musk schrijft de naam van Poetin in het bericht in het Russisch. In een later bericht tagt hij dan ook het Kremlin. Daarin schrijft hij in het Russisch “Ben je akkoord met dit gevecht?”

De tweets door Elon Musk roepen veel vragen op bij zijn volgers. Toch laats hij in een antwoord aan zijn volgers weten dat hij serieus is. “Als Poetin zo makkelijk het Westen kan vernederen dan zou hij deze uitdaging wel accepteren. Maar dat doet hij natuurlijk niet.”

Maatregelen tegen Rusland

Ondertussen hebben veel verschillende techbedrijven al maatregelen genomen tegen Rusland. Zo hebben bedrijven als Sony, Microsoft en Apple al hun werkzaamheden gestaakt in het land. De oorlog gaat desondanks helaas gewoon verder. Rusland en Oekraïne zijn met elkaar in gesprek, maar het leidt nog niet tot een wapenstilstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!