Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 17 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk verandert naam van zoon X Æ A-Xii opnieuw, zo heet hij nu

Elon Musk en zangeres Grimes baarden opzien door hun zoon X Æ A-Xii te noemen. Nu veranderen ze de naam, maar of dat nu zoveel zin heeft…

X Æ A-12 was de eerste naam van de zoon van Elon Musk en zangeres Grimes. Die naam werd echter door de Californische activiteiten afgekeurd omdat er geen cijfers in de naam mogen staan. Amerikaanse media zeggen nu de echte naam van X Æ A-Xii Musk te weten.

Van X Æ A-12 naar X Æ A-Xii

Grimes en Musk dachten een slim trucje te gebruiken in plaats van 12 werd de naam X Æ A-Xii. Het leek een goede oplossing voor het tweetal, maar daar is opnieuw een stokje voor gestoken. Ook Æ mag namelijk niet in Californië. Een naam mag alleen bestaan uit de 26 letters van het aflabet. Eerder lieten Grimes nog weten: “Nice! Just removed the numbers to confirm to California Law. Later voegt ze eraan toe: “Looks better tbh”en “One dash is allowed.”

De betekenis volgens Grimes en Elon Musk

Eerder was het de grote naam wat de naam van Musk junior nou precies betekent. Dat heeft Grimes eerder proberen uit te leggen. De X staat voor de onbekende variabele. De Æ staat voor de elvenspelling van ai, wat weer liefde en artificial intelligence betekent. A-12 is vernoemd naar een vliegtuig, de voorloper van de SR-17 (verbetert door Musk naar SR-71). Het is hun favoriet omdat het geen wapens heeft, maar goed in gevecht is vanwege snelheid. Daarnaast betekent de A voor haar ook nog Archangel, haar favoriete lied en staat de x ook voor metale rat.

Een nieuwe naam

Hoewel X AI A-Xii, dus een logische opvolging lijkt voor Musk junior vanwege artificial intelligence, wordt dat ‘m niet. Nee, de twee kiezen voor een simpelere oplossing. De naam van het kind van Musk en Grimes is nu X AE A-Xii. De vraag die we nu kunnen stellen hoe lang deze nu standhoudt. Het lijkt echter nu wel aan de regels te voldoen. Het enige mysterie wat nog overblijft, is hoe je de naam moet uitspreken. ‘Ksaia twelve’ lijkt ons de meest toegankelijke oplossing. Al zou dat ook de naam van een nieuwe raket van Musk kunnen zijn. Over de nieuwe naam hebben de twee nog geen uitspraken gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!