Elon Musk van Tesla wil knokken met Mark Zuckerberg van Facebook

Tech Dennis Mons 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat de techwereld een knokpartij kan zijn, is een feit. Het is hard tegen hard. Maar stél dat de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg letterlijk op de vuist gaat met de CEO van Tesla, Elon Musk? Die kans is serieus aanwezig. WANT-redacteur Dennis Mons pakt alvast popcorn.

Nadat Elon Musk onlangs getweet had dat hij “klaar was voor een kooigevecht” met Mark Zuckerberg, sloeg de CEO van Meta terug door een screenshot van Musks tweet te plaatsen met het onderschrift “stuur me de locatie.” Dus gaan ze inderdaad knokken? Dit zou episch zijn.

Mark Zuckerberg versus Elon Musk

Je zou denken; dit is een grapje van PR-mensen die een reactie op Instagram hebben gezet, maar het is toch echt een bericht van Mark Zuckerberg zelve. Met andere woorden: het was aan Elon Musk om te reageren. En dat deed hij dan ook.

De locatie moet volgens Musk de Vegas Octagon worden. En hij waarschuwt Zuckerberg alvast voor zijn nieuwe ‘move’: de Walrus. Feitelijk gaat ‘ie gewoon op zijn tegenstander liggen en niet meer bewegen. Dit is per definitie nu al vele miljoenen views.

De ‘vete’ tussen Musk en Zuckerberg is niets nieuws. Het is vooral Musk geweest die de CEO van Meta uit de tent probeert te lokken met berichten als “Zuck my 👅” nadat Zuckerberg tijdens een vergadering tegen zijn bestuursleden zei dat Twitter door ‘een zinnig persoon’ gerund moet worden.

Op wie zet jij je geld?

Als deze techmiljardairs letterlijk op de vuist gaan, wie zou er winnen? Elon Musk is inmiddels 51 jaar oud in tegenstelling tot Mark (39 jaar). Musk heeft echter wel een fysiek voordeel ten opzichte van Zuckerberg vanwege zijn imposante postuur, hij is bijna 1,90 meter.

Daarnaast is Musk ook een rauwdouwer. Volgens eigen zeggen heeft hij deelgenomen aan ‘echte hardcore straatgevechten’ toen hij opgroeide in Zuid-Afrika.

Maar sluit Mark Zuckerberg zeker ook niet uit. Ondertussen is hij een aspirant-MMA-vechter die Jiu-Jitsu-toernooien heeft gewonnen. Hij beweert ook onlangs de slopende ‘Murph Challenge’ workout te hebben voltooid in iets minder dan 40 minuten.

Laten we dus een klein schietgebedje doen, want Elon Musk vs. Mark Zuckerberg zou dé wedstrijd van het jaar worden!

Elon Musk en Apple-oprichter als de dood: ‘AI uit de hand gelopen race’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen