Het nieuwe meesterplan van Tesla is onthuld door Elon Musk

Tech Dunke van Boekel 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De verwachtingen voor de Investors Day van Tesla waren hoog. Elon Musk zou hier het grote plan voor de komende paar jaren gaan voorleggen, dus de verwachtingen sprongen op. De voornaamste gedachte? Een nieuwe auto natuurlijk!

Dat viel dus even vies tegen. Waar men hoopte op een goedkopere Tesla die het merk toegankelijker zou maken bleek het meesterwerk van Elon Musk toch iets anders in elkaar te steken. Zijn grote missie: het einde aan fossiele brandstoffen.

Elon Musk’s meesterplan

De focus van de bijeenkomst lag meer op het grote plaatje dan op een nieuwe vierwieler (ondanks dat die al jaren wordt verwacht). Op zich niks mis mee, maar de aandelen van het bedrijf zonken toch. Nee, in plaats daarvan pleitte Tesla voor een snelle transitie naar elektrische alternatieven voor fossiele brandstoffen. Elektrische apparaten die door Tesla gemaakt zijn, natuurlijk.

Des te sneller we overstappen naar duurzame energie, des te beter natuurlijk. Volgens Elon Musk zouden batterijen in zowel auto’s als om zonne-energie in op te slaan (zodat die ‘s nachts weer gebruikt kan worden) de snelste manier zijn om over te stappen naar een duurzame wereld. Ook zouden warmtepompen en waterstof onderdeel zijn van zijn meesterplan.

Elon Musk stelt dat ze bij Tesla even een aantal berekeningen hebben gedaan. Daaruit kwam dat het zo’n 10 miljard dollar zou kosten om deze wisseling in te luiden. Hiervan zou 70 procent gaan naar elektrische voertuigen. Volgens Musk gaat de aarde nog in onze levenspannen overstappen naar duurzame energie. “Vandaag is niet alleen voor investeerders van Tesla, maar voor iedereen die investeert in de aarde.”

Wat gaat Tesla nu doen?

Ondanks de teleurstelling van geen nieuwe auto die het podium op kwam scheuren had Tesla toch nog iets te zeggen over waar ze mee bezig zijn. Zo zou het bedrijf de voor- en achterkant van hun auto’s apart kunnen produceren om de productiekosten tot wel 50 procent te verlagen.

Elon Musk van Tesla wil knokken met Mark Zuckerberg van Facebook
Dipje in de aandelen, toch een beetje jammer. (Afbeelding: Philip Pacheco / AFP)

Hoewel de markt voor elektrische auto’s steeds competiever wordt, lijkt Elon Musk zich nog geen zorgen te hoeven maken. Door het verlagen van de prijzen is de interesse in Tesla-voertuigen alleen maar gestegen.

Er zweeft nog een Tesla Roadster van SpaceX in de ruimte, maar waar is hij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen