Whoops: Tesla lijkt ontwerp nieuwe elektrische auto zelf uit te lekken

Elektrische auto's Mark Hofman 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Whoops! Het lijkt er sterk op dat Tesla, in een gloednieuwe video over het bedrijf, per ongeluk zijn eigen nieuwe elektrische auto heeft gelekt. Is dit nu dat goedkope model waar we al drie jaar op zitten te wachten?

Sinds Tesla Battery Day 2020 wachten we al met smart op de introductie van een nieuwe elektrische auto. Het model waar Elon Musk destijds over sprak moet niet alleen compacter, maar ook goedkoper worden. Tot dusver zagen we er lange tijd niets van, maar het lijkt er dus sterk op dat dit inmiddels is veranderd.

Tesla lekt zelf nieuwe elektrische auto uit

De Tesla Model 2, zoals de compacte elektrische auto van het bedrijf waarschijnlijk gaat heten, lijkt op te duiken in een bedrijfsvideo van Tesla. Prettig, want het model houdt sinds 2020 de gemoederen al lekker bezig.

Destijds kondigde Tesla aan dat de kleinere, en vooral goedkopere, elektrische auto voor de Chinese markt geproduceerd zou worden. Het bedrijf kwam zelfs al met een kleine schets van het ontwerp dat de auto zou moeten dragen. Sindsdien is het op het gebied van beelden erg stil rondom het model.

Lekt Tesla nu zelf het ontwerp van zijn nieuwe elektrische auto?
Model 2 (Afbeelding: Tesla)

Hoewel er in de bedrijfsvideo niet over gesproken wordt, spreken de beelden boekdelen. In een specifiek shot zien we allerlei verschillende tekeningen van, wat lijkt, een nieuwe compacte elektrische auto.

Wat het precies betekent, naar wat voor een model we kijken en hoe Tesla het vanaf nu aanpakt, weten we natuurlijk niet. Maar dat het de gemoederen op social media flink bezighoudt, moge duidelijk zijn.

Lekt Tesla nu zelf het ontwerp van zijn nieuwe elektrische auto?
Het shot uit de video (Afbeelding: Tesla)

Waarom is dit model zoveel goedkoper?

Als we Elon Musk mogen geloven, gaat de nieuwe elektrische auto van Tesla veel minder geld kosten dan de huidige modellen. Zo spreekt de CEO al een jaar of drie over het prijskaartje van 25.000 dollar.

Die prijsverlaging heeft zeker te maken met het feit dat de elektrische auto compact is, maar komt vooral door de batterijtechnologie die het gebruikt. Tesla heeft eerder al laten weten dat de Model 2 gedragen moet worden door nieuwe batterijcellen, waardoor de productiekosten met 50% gedrukt worden.

Het zal echt nog wel even duren voordat we aan de slag kunnen gaan met de Tesla Model 2, maar het is fijn om te zien dat het model weer een beetje tot leven komt. Konden we overigens maar hetzelfde zeggen over die krankzinnig vette Cybertruck…

Veelbesproken Tesla Cybertruck is uniek, maar waar blijft de auto toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen