‘Google naait Android-fabrikanten door Pixel-feature naar iPhone te brengen’

Tech Mark Hofman 24 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

De magische gum van Google, één van de beste exclusieve Pixel-functionaliteiten, verkast naar andere smartphones. Niet alleen naar de toestellen die draaien op Android, maar ook naar de iPhone, die uiteraard gemaakt wordt door Apple. En dat zorgt bij WANT-hoofdredacteur Mark Hofman voor heel veel vraagtekens.

Gratis is het niet, maar Android- en iPhone-gebruikers kunnen vanaf nu los met de magische gum van Google. In mijn optiek een van de beste exclusieve Pixel-features, dus iets om enthousiast over te zijn. Hoe meer mensen het kunnen gebruiken, hoe beter. Al kan ik mij ook wel erg goed voorstellen dat sommige Android-fabrikanten hier niet heel blij mee zullen zijn.

Google dropt Pixel-feature op Android en iPhone

In 2021 maakten we, door middel van de Google Pixel 6, kennis met de magische gum. De functionaliteit zorgt ervoor dat personen of objecten met een simpele druk op de knop uit foto’s gesneden konden worden. Een strand vol met mensen zou, met behulp van AI, dus zomaar een leeg strand kunnen worden.

Hoewel de functionaliteit in de afgelopen twee jaar het nodige commentaar kreeg, waren consumenten erg te spreken over de Google Pixel-functie. Het afwachten tot andere Android-smartphones, of zelfs iPhone-modellen, ermee aan de haal konden gaan, begon rap.

Dat wachten is nu voorbij, want Google zet de poorten naar de Pixel-exclusiviteit open en laat de magische gum zijn gang gaan. Wie een Samsung, OnePlus of zelfs een iPhone heeft, kan nu ook gebruikmaken van deze kunstmatige heerlijkheid.

Hou er echter wel rekening mee dat hier wel wat centen voor neergelegd moeten worden. De magische gum is beschikbaar als onderdeel van een Google One-abonnement. Het goedkoopste abonnement haal je al voor 1,99 euro per maand in huis.

Google Pixel 7 Pro
Een foto die bewerkt is met de magische gum. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Een dikke middelvinger

Laat ik vooropstellen dat ik absoluut voorstander ben van het delen van functionaliteiten. Android-smartphones en iPhone-modellen liggen dichterbij elkaar dan ooit te voren en leunen anno 2023 puur op persoonlijke voorkeur. Hoe meer krachten gebundeld worden, hoe sneller de markt zich ontwikkelt. Wat mij betreft echt the way to go. Maar helaas is dat niet hoe de markt in elkaar zit.

Sinds Google zijn focus op de eigen Pixel-toestellen heeft, is de samenwerking met Android-fabrikanten als Samsung en Xiaomi best wel veranderd. Ik kan me voorstellen dat die exclusieve Pixel-features niet altijd lekker vallen bij dit soort bedrijven. Dat dergelijke functionaliteiten naar de Android-toestellen komen, is een goede zaak. Dat Google ze ook direct naar de iPhone brengt, weer niet.

Krachten bundelen werkt beter dan elkaar tegenzitten. Android en iOS zijn wat dat laatste betreft het perfecte voorbeeld, maar nu doet Google er een schepje bovenop. Het scheiden van functionaliteiten gebeurt nu dus ook binnen de Android-markt zelf en het bedrijf dat erachter zit is de bron. Hoewel ik het als consument zeker kan waarderen, kan ik me dus heel goed voorstellen dat partijen als Samsung vol vragen en met een frons op het gezicht richting Google kijken.

Laten we eerlijk zijn: dit is best wel een beetje een middelvinger naar al die partijen die de strijd met Apple aangaan door je besturingssysteem te dragen. Just sayin’.

Realme is verliefd op de iPhone 14 Pro, dus jat het zijn beste feature

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen