Realme is verliefd op de iPhone 14 Pro, dus jat het zijn beste feature

Tech Wesley Akkerman 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het was slechts een kwestie van tijd, maar Android-fabrikanten lijken aan de haal te gaan met een geliefde iPhone 14 Pro-functie. En zoals het er nu naar uitziet, wordt het Chinese Realme de eerste die dat gaat doen. Dit is een submerk van Oppo, waar ook OnePlus onder valt. Dus wellicht maakt de functie snel de overstap naar andere merken.

Waar we het over hebben: het Dynamic Island natuurlijk. De iPhone 14 Pro (Max) biedt deze optie nu exclusief aan. Maar aan die exclusiviteit komt een einde. Niet alleen omdat mogelijk alle iPhone-modellen van volgende jaar de handige functie krijgen, ook omdat Android-fabrikanten hem gaan aanbieden.

Android-smartphones met Dynamic Island

Dat Realme dit van plan is, blijkt uit een recent verwijderde tweet. Daarin kreeg je ook te zien hoe dat eiland eruit ziet en hoe Realme hem noemt: de mini capsule.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Realme dit onderwerp bespreekft. In september 2022 kondigde het bedrijf al aan de functie te gaan aanbieden.

In het bovenstaande voorbeeld zien we het SuperVOOC-logo staan. Dat is de oplaadstandaard die Oppo aanbiedt op zijn eigen toestellen, evenals de smartphones van Realme en OnePlus. Ook zie je een accupercentage staan. Een handige optie voor Android-gebruikers, ook al is dit wel ontzettend gekopieerd, natuurlijk.

Het Dynamic Island wordt steeds beter

Ondertussen wordt het Dynamic Island op iPhone 14 Pro steeds beter. Ontwikkelaars weten er wel raad mee. Zo kun je er binnenkort de navigatie van Google Maps op weergeven. En Uber kan laten zie hoe lang het nog duurt voordat de chauffeur voor de deur staat, zonder dat je daar de app voor hoeft te openen.

Androd realme dynamic island
De mini capsule op een aankomende Realme. (Afbeelding: 9to5Google)

iPhone-gebruikers kunnen dus al op zeer handige manieren dat eiland gebruiken, en hebben veel om naar uit te kijken. Echt nodig zijn dergelijke functies niet. Maar smartphones hebben we tegenwoordig voor het gemak. En dan krijg je dus te maken met dit soort dingen, die, als ze aanslaan, de overstap naar Android maken.

De iPhone 11 en SE (2020) zijn nu een stuk goedkoper bij Albert Heijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen