Google Maps tovert Dynamic Island iPhone 14 Pro om tot navigatiehemel

Tech Wesley Akkerman 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is en blijft één van de meest populaire apps op Android en iOS. Dat verklaart waarom Google de applicatie veel aandacht geeft. Het Amerikaanse bedrijf maakt nu middels een blogpost bekend dat er nog een hoop dingen zijn om naar uit te kijken. Vooral voor de mensen met een iPhone 14 Pro (Max).

Dat en meer lees je allemaal op de website van Google. Eén van de grootste aankondigingen is de ondersteuning voor Live Activiteiten op iPhone. Zo krijg je dus meer informatie over je route te zien, zonder dat je daarvoor je iPhone van slot en grendel hoeft te halen. En je raadt het al: daar blijft het natuurlijk niet bij.

Google Maps op IPhone 14 Pro (Max)

Want niet alleen het vergrendelde scherm van je iPhone 14 Pro (Max) biedt straks Google Maps-navigatie aan. Ook het Dynamic Island krijgt volop aandacht. Het maakt dan niet uit of je in de auto of op de fiets zit. Of dat je lekker wandelt of met het openbaar vervoer reist; je krijgt stapsgewijs te zien waar je naartoe moet.

Hoe komt dat er dan uit te zien? Dat zie je op de bovenstaande afbeelding. Het dynamische eiland van de iPhone 14 Pro (Max) wordt opgerekt, waardoor je notificaties kunt ontvangen van Google Maps. In die notificaties lees je updates over je route, zie je waar je heen moet en hoe lang het ongeveer nog duurt.

Wurgt Apple de iPhone 15 echt met eigen USB-C-kabels?
Google Maps op iPhone 14 Pro (Afbeelding: Google)

Live activiteiten op de iPhone

Apple introduceerde de optie Live Activiteiten met de release van iOS 16. Dit zijn als het ware notificaties die je gedurende de dag kunt ontvangen, met daarin informatie over recente gebeurtenissen. Die notificaties verschijnen op je vergrendelde scherm, maar ontvang je dus ook via het dynamische eiland.

De Live Activiteiten worden tot nu toe vooral gebruikt voor sportuitslagen en voedselbestellingen, maar hebben natuurlijk veel meer in hun mars. En het is aan de verschillende ontwikkelaars die potentie te ontgrendelen. Daarom is het fijn om te zien dat Google z’n gewicht in de strijd gooit; zo zien we wat ook mogelijk is.

Afspeellijsten Spotify laten vanaf nu eindelijk je aanbevelingen met rust

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen