Fan bouwt IT om tot indrukwekkende PlayStation 5-game (en we zijn op slag verliefd)

Pop-Culture Dennis Mons 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Van sommige films of boeken is het doodzonde dat er nooit een game van is uitgekomen. Dat is wel enigszins te begrijpen omdat games gebaseerd op films best wel prut zijn, en vice versa. Toch kan WANT-redacteur Dennis Mons zéker wel een IT-game voor de PlayStation 5 waarderen na het zien van een demo gemaakt met de Unreal 5 Engine door een fan.

Elke keer dat ik denk dat ik alles wel heb gezien als het de Unreal Engine betreft word ik weer weggeblazen. Het realisme begint ondertussen angstaanjagende proporties aan te nemen. Gooi daar ook nog eens een clown bij en ik zit op het puntje van mijn stoel.

IT en Pennywise zijn perfect voor PlayStation 5-game

Horrorgames moeten je maar net liggen. Mijn collega’s zijn er in ieder geval niet voor te porren. Ik kan daarentegen uitstekend genieten van horrorfilms, maar ook zeker games als Resident Evil, Silent Hill, PT en Dead Space.

Als ik dan toch een wenslijstje mag maken van horrorverhalen die ik in een PlayStation 5-game wil zien dat moeten het toch echt die van de King of Horror zijn, Stephen King. Want lenen zijn boeken zoals Misery, The Shining, Pet Sematary en The Mist zich niet uitstekend voor huiveringwekkende games met de Unreal Engine?

Maar laat ik eerlijk zijn, één van zijn creaties staat bovenaan en dat is IT. De miniserie uit de jaren ‘90 met Tim Curry als Pennywise was briljant (op het einde na) en de eerste film met Bill Skarsgård was absoluut een must-see voor horrorliefhebbers (het tweede deel laat ik even buiten beschouwing).

Een fan van IT deelde die mening ook en ging eens even lekker knutselen met de eind vorig jaar aangekondigde Unreal 5 Engine, en het resultaat mag er zijn. Het is een fotorealistische PlayStation 5-demo geworden. Uiteraard zijn er wensen voor de nodige tweaks, maar de creepy sfeer van de afgelopen twee films zijn uitstekend vastgelegd.

Angstaanjagende ballon dankzij Unreal

In de clip, die gemaakt is met de Unreal Engine, kijken we door de ogen van Georgie die al vroeg in het boek, de serie en de film door Pennywise wordt vermoord. We zien hem zijn huis uitgaan om achter de befaamde rode ballon te lopen in het verder totaal verlaten stadje Derry. En natuurlijk mag de engste clown ooit aan het einde zeker niet ontbreken.

Aangezien Warner Bros. de licentie voor IT in handen heeft, hopen we dat ze opletten. Ze hebben onlangs de briljante game Hogwarts Legacy uitgebracht, dus waarom dan ook niet een game gebaseerd op een van Kings allerbeste verhalen ooit? De Unreal Engine kan het in ieder geval aan. Net als de Xbox Series S/X en PlayStation 5.

We kunnen het alleen maar hopen.

De 5 goorste horrorfilms die je je kan voorstellen volgens Reddit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen