Hoeveel Netflix je meer laat betalen voor het delen van je wachtwoord

Pop-Culture Jeroen Kraak 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De kogel is door de kerk: Netflix laat eindelijk weten hoeveel meer je moet betalen als je jouw account deelt met iemand anders. We verklappen het alvast: het is meer dan waar je op zit te wachten voor het delen. Toch is er ook nog goed nieuws.

Streamingdiensten staan flink onder druk. Afgelopen nacht presenteerde Disney haar cijfers en streamingdienst Disney+ is een flinke verliespost voor het bedrijf. Ook de cijfers van Netflix zijn niet florissant te noemen en daardoor is de aandelenkoers van het bedrijf flink gekelderd.

Netflix laat je betalen voor het delen van een account

Netflix ziet geen andere optie dan maatregelen te nemen. En ja, dat zijn zaken waar je echt niet op zit te wachten. Als eerste kwam het al met een goedkoper abonnement met advertenties om meer leden te trekken, maar dat is niet voldoende. Netflix wil je ook laten betalen voor het delen van een account.

Al jaren is Netflix bezig met het vinden van een manier om mensen die een account delen op te sporen. Het voerde daardoor verschillende tests uit. Lang deed het niets met die informatie, maar nu heeft het een manier gevonden om de boefjes op te sporen en ze zo meer te laten betalen.

Als eerste voerde Netflix het extra betalen in voor het delen van een account in landen in Zuid-Amerika. Die proef blijkt succesvol, want het komt nu ook naar Europa. Ook wij in Nederland moeten er in de toekomst aan geloven.

Zo veel gaat het kosten in Nederland

Toch is er een beetje goed nieuws te melden, want wij zijn niet als eerste de sjaak. Die twijfelachtige eer hebben Netflix-gebruikers in Spanje en Portugal. De Portugezen komen er nog relatief goed van af. Zij moeten 3,99 euro per maand extra betalen voor het delen van een account.

Wednesday Netflix
Daar sta je van te kijken. (Afbeelding: Netflix)

Spanjaarden hebben meer om te balen, want daar ligt het bedrag op 5,99 euro. Wanneer deze maatregel in Nederland wordt ingevoerd, ligt het meer voor de hand dat wij op het niveau van Spanje zullen zitten. Wanneer Netflix plannen voor ons land heeft, is nog niet bekend. Wij hopen natuurlijk dat het nog even duurt.

5,99 euro is een vrij fors bedrag, maar goedkoper dan een geheel nieuw Netflix-abonnement. Toch kun je voor die abonnementen twee maanden Amazon Prime Video of een maand HBO Max kijken. Accounts die je nog steeds wel met elkaar kunt delen.

De grote vraag is natuurlijk of Netflix dit zomaar mag doen. Mijn collega Dennis Mons schreef er al een artikel over die je hier kunt lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen