Google Pixel 7 Pro: 5 unieke Android-features die je nergens vindt

Smartphones Mark Hofman 12 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is zover: WANT is terug op videogebied. Maar goed, in vergelijking met de komst van de Google Pixel 7 Pro in Nederland staat dat natuurlijk in het niets.

Google doet met zijn smartphones namelijk een aantal dingen anders dan andere Android-toestellen doen. Om je daar een goed beeld van te geven zet WANT-redacteur Mark Hofman in dit artikel vijf van die unieke features op een rij.

Google Pixel 7 Pro: op deze wijze uniek

De Nederlandse markt heeft er naast Samsung, OnePlus, OPPO, Xiaomi, Vivo en Motorola weer een nieuwe uitdager bij. De Google Pixel 7 Pro.

Maar waarom zouden consumenten eigenlijk voor die telefoon moeten gaan, als er al zoveel keus is? Nou, omdat het een aantal dingen doet die geen enkele andere Android-telefoon doet.

#1 Tensor G2: ongelimiteerde kracht

Ten eerste beschikt het toestel over Tensor G2: de eigen chip van Google die zowel hardware als software weet te optimaliseren.

Simpel gezegd haalt de Google Pixel 7 Pro hiermee het onderste uit de kan. De batterij gaat langer mee, de beveiliging is tiptop in orde en functionaliteiten als Night Sight en Photo Unblur werken beter.

#2 Google Pixel camerafuncties

Photo Unblur is overigens één van de unieke camera-functionaliteiten. Bewogen foto’s worden middels deze weg weer scherp gemaakt, zelfs als deze inmiddels al een paar jaar oud zijn.

De Magische Gum is ook een prachtig voorbeeld. Met een simpele druk op de knop verwijder je personen en objecten gemakkelijk uit je foto.

Iets dat een foto, in combinatie met de functie Lucht, van bijvoorbeeld dit:

Google Pixel 7 Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Om kan toveren tot dit:

Google Pixel 7 Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Stock Android

In tegenstelling tot andere smartphone-merken beschikken de Google Pixel-telefoons over Stock Android. Een kale versie van het besturingssysteem dat doorgaans voorzien wordt van een vrij aanwezige schil.

Persoonlijk ben ik fan van de uitstraling van deze versie. Zeker hoe het in combinatie met de hardware en Google-diensten zijn werk doet.

Enige nadeel is dat een aparte Galerij-app ontbreekt, waardoor je bent aangewezen op Google Foto’s. De eerste 15GB is gratis, maar in combinatie met Gmail en Google Drive zit je binnen no time met een limiet te vechten.

Een abonnement op Google One, vanaf €1,99 per maand, is dus iets om rekening mee te houden.

#4 Google Pixel 7 Pro met gratis VPN

Die kosten speel je overigens wel quitte door het gebruik van Google VPN. Normaal gesproken onderdeel van Google One, maar later dit jaar gratis te gebruiken op de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro.

Een VPN maakt je internetgebruik niet alleen veiliger, maar simpelweg ook completer. Zo breidt je het aanbod van je favoriete streamingdienst bijvoorbeeld makkelijk uit door de VPN in te stellen op Amerika.

Google Pixel 7 Pro Android 13 Samsung
(Afbeelding: Mark Hofman / Unsplash) (Afbeelding: Mark Hofman / Unsplash)

#5 Google Assistent unleashed

Je kunt zo’n VPN overigens activeren door de Google Assistent te gebruiken. Simpelweg door ‘Hey Google, schakel mijn VPN in” te roepen.

Maar de Pixel-telefoons doen daar, bij bepaalde handelingen, een schepje bovenop met Quick Phrases.

Gaat je wekker af in de ochtend? Zeg simpelweg ‘Snooze’! Gebeld door een ongewenst nummer? Zeg “weigeren”.

Allemaal zonder de hele ‘Hey Google’-actie te hoeven gebruiken. Best lekker.

Google Pixel 7 Pro review

Afgelopen week heb ik de Google Pixel 7 Pro als mijn dagelijkse smartphone gebruikt. Eerlijk is eerlijk: niet heel makkelijk voor iemand die vastgeroest zit in het ecosysteem van Apple.

Maar er was wel veel genot. Waar dat precies door komt? Dat vertel ik je in de onderstaande review:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen