Spotify gaat mogelijk voor nostalgie: TMF en MTV, maar dan in 2024

Apps Lucas van de Wetering 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Met de nieuwe Spotify feature kan je de hele videoclip bekijken in je app. De muziekapp lijkt hier de rol van TMF en de oude MTV op zich te nemen.

Spotify is bezig met het uittesten van een gloednieuwe functie, die extreem veel lijkt op TMF en de vroegere MTV. Op Spotify kan je nu complete videoclips bekijken terwijl je luistert naar je favoriete muziek.

De nieuwe MTV-achtige feature is op dit moment alleen beschikbaar voor Premium-leden van de muziekapp in een geselecteerd aantal landen (waaronder Nederland). Het is onder andere beschikbaar op smartphones, tv’s en desktops.

Spotify is de nieuwe TMF en MTV

De Spotify-app open laten staan was al een tijdje niet meer zo saai. Zo worden songteksten getoond, kan je kijken wanneer er concerten zijn en lees je de biografie van artiesten. Sinds vorig jaar hebben artiesten zelfs al de optie om een korte video van 30 seconden aan hun muziek toe te voegen.

Maar nu gaat Spotify nog een stapje verder en heeft het bedrijf complete videoclips toegevoegd aan de app. Hierdoor begint de app een beetje te voelen als TMF en het MTV van vroeger (dus zonder Geordie Shore en Ex on the Beach). Voor programma’s zoals Teen Mom en Catfish was de zender namelijk vooral gefocust op muziekvideo’s. Spotify begint deze rol nu over te nemen.

Spotify gaat mogelijk voor nostalgie: TMF en MTV, maar dan in 2024
(Afbeelding: WANT/Lucas van de Wetering)

Hoe het werkt

De TMF- en MTV-achtige Spotify-functie is nog niet voor iedereen beschikbaar. Bovendien zijn er slechts een paar artiesten waarvan je de videoclips kan zien. Je hoeft binnenkort dus niet meer naar YouTube om de video van je favoriete artiesten te zien.

Wanneer je Spotify hebt opgestart kan je een nummer van een bekende artiest aanzetten, bijvoorbeeld It Will Rain van Bruno Mars. Hierna druk je op het nummer wat aan het spelen is, onderaan je scherm. Dit gaat op dezelfde manier hoe je bijvoorbeeld ook bij de songteksten komt. Boven de titel van het nummer staat de optie: Overschakelen naar video. En voilà, je eigen MTV zo in Spotify.

Als je geen zin meer hebt om de videoclip te kijken, krijg je op dezelfde manier weer de cover van het album in beeld. De feature is op dit moment nog een beta-versie en wordt dus nog uitgebreid en verbeterd. Maar voor nu mogen wij in Nederland alvast genieten van onze persoonlijke MTV en TMF op Spotify.

Dr. Phil zou zomaar eens je volgende favoriete skin in Fortnite kunnen worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen