Wielka Woda: wat is toch die nieuwe grote hit op Netflix?

Films & Series Jeroen Kraak 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je de Top 10 van Netflix hebt gezien, valt een titel meteen op vanwege de aparte naam. We hebben het natuurlijk over Wielka Woda. Wat is het precies? WANT-redacteur Jeroen Kraak neemt de titel onder de loep.

Het is natuurlijk geen geheim dat Dahmer op dit moment de populairste serie op Netflix is. Het portret over de bizarre seriemoordenaar scoort op dit moment hoge ogen op de streamingdienst. In de Top 10 staat echter een titel waarbij ik meteen vraagtekens krijg. Want wat is nou Wielka Woda?

Wielka Woda op Netflix

Wielka Woda klinkt een beetje als Willy Wonka uit Sjakie en de Chocoladefabriek. Helaas voor fans van die film, zitten er geen Oempaloempa’s in de show. Sterker nog. Echt grappig is deze serie niet, ondanks dat er kudde zebra’s uit het niets voorbijkomt. Deze Netflix-serie zit vol met spanning en drama.

Wielka Woda Netflix
Diep water. (Afbeelding: Netflix)

Wielka Woda betekent niets meer dan Hoog Water in het Pools. Netflix zelf beschrijft de serie: als volgt: “In 1997 moeten wetenschappers de plaatselijke overheid in Wroclaw beslissingen op leven en dood nemen wanneer een allesvernietigende vloedgolf de stad bedreigt.”

En die beslissingen zijn zeker niet makkelijk. De beleidsbepalers moeten namelijk omliggende dorpen en velden opofferen. Iets wat een hoop spanningen oplevert en waar natuurlijk niet iedereen het mee eens is. Deze Netflix-serie is ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De Noorse Netflix-serie waar men niet over raakt uitgepraat

Populaire titel

Op dit moment is Wielka Woda dus ontzettend populair. Bij ons staat de titel op plaats zeven in de populariteitslijst, maar wereldwijd tikt het nu plek vier aan. Ook andere landen weten de Poolse Netflix-original te waarderen, dus.

Veel mensen zijn dan ook positief over het Poolse drama. Op IMDb scoort Wielka Woda een keurige 7,1. Met zes afleveringen van iets meer dan 40 minuten, is het dus ideaal om even tussendoor te kijken.

Positieve reviews

Op IMDb zijn verschillende reviews terug te vinden van kijkers over Netflix-serie Wielka Woda. “Het beeld en de acteurs zijn geweldig. Vooral de hoofdrolspeelster weet te shinen. Al met al doet de serie me denken aan Five Days at Memorial, een tragedie over de orkaan Katrina in de Verenigde Staten.”

Een andere gebruiker van het platform gaat nog verder. Die vergelijkt de Netflix-serie zelfs met de prachtige serie Chernobyl op HBO Max in combinatie met de game The Last of Us. “De serie laat de incompetentie van de overheid zien. De cast is fantastisch. Je voelt echt met ze mee. Dit moet wel een Emmy opleveren!”

Ook op Twitter is een positieve tendens te zien. Hieronder een aantal tweets over Wielka Woda.

Wil je de serie zelf zien? Dat kan! Je vindt ‘m nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen