Elon Musk zet Twitter-deal op de tocht

Apps Jeroen Kraak 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt een zekerheid dat Elon Musk twitter over gaat nemen. Toch staat de deal nu op de tocht vanwege nepaccounts.

Het leek een done deal: de overname van Twitter door Elon Musk. Er zit nu echter een kink in de kabel. Deze moet opgelost worden voordat de overeenkomst alsnog doorgaat.

Twitter in handen van Elon Musk?

Elon Musk heeft een bedrag van 44 miljard dollar over voor Twitter, tenminste als alles aan de deal klopt. Er rijzen nu vragen over het aantal fake-/spamaccounts op het social medium.

“De Twitter-deal staat nu op pauze in afwachting van de uitkomst van de berekening van het aantal spam/nepaccounts inderdaad onder de 5 procent van de gebruikers zit,” twitterde Musk. Hij is dus benieuwd naar de cijfers.

De berekeningen van de nepaccounts op Twitter zijn een schatting en het kan dus zijn dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt. Als dat waar is, is de waarde van het bedrijf natuurlijk lager. Het is dan de vraag of Elon Musk het bedrijf dan nog steeds wil overnemen.

Aandeelhouders blij en teleurgesteld

Aandeelhouders wachten niet af. Toen het nieuws naar buiten kwam door Elon Musk daalde de prijs van een Twitter-aandeel met 19 procent. Tesla-aandeelhouders zijn over het nieuws wel positief. De koers van de autobouwer steeg met 5 procent.

Cijfers die niet kloppen zijn niet nieuws voor Twitter. In een rapport dat vorige week uitkwam stond dat Twitter het aantal dagelijkse gebruikers drie jaar op rij overschatte. Het bedrijf zelf wijt het aan een technische fout waardoor sommige accounts dubbel werden geteld. Het cijfer viel uiteindelijk 1,9 miljoen te hoog uit.

De grote vraag is nu vooral hoe het verder gaat en of Twitter alsnog in handen komt van Elon Musk. De miljardair ziet het uit de lucht halen van nepaccounts als een van zijn belangrijkste doelstellingen om Twitter beter te maken. Daarnaast wil hij naar eigen zeggen de vrijheid van meningsuiting beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen