Elon Musk is dankzij Jeff Bezos niet de rijkste man op aarde meer (en dit is het verschil)

Lifestyle Jeroen Kraak 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk is zijn titel van de rijkste man ter wereld weer kwijt. Hij verliest op dit moment van Amazon-topman Jeff Bezos.

Elon Musk en Jeff Bezos strijden niet alleen om wie het grootste raketje heeft, ook wisselen de twee regelmatig stuivertje – of moeten we platinum card zeggen – over wie de rijkste man ter wereld is.

Dit heeft alles te maken met de aandelenkoersen op dit moment. De bedrijven waar Elon Musk aan het hoofd staan doen het op dit moment net wat minder dan Amazon.

Jeff Bezos is Elon Musk voorbij als rijkste man ter wereld

Elon Musk is de grote baas bij Tesla. Niet alleen krijgt hij salaris in kei harde pegels uitbetaald, veruit het grootste deel krijgt hij in aandelen. De waarde van aandelen kan behoorlijk veranderen en juist maandag liep die van Tesla, tijdelijk vast in de grindbak. De koers ging met 7,2 procent onderuit.

Door die daling is het vermogen van Elon Musk nu net iets minder waard dan 200 miljard dollar. Om precies te zijn is het 197,7 miljard dollar. Hiermee is Amazon-topman Jeff Bezos hem weer voorbij. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 200,3 miljard dollar.

Elon Musk verliest titel rijkste man aan Jeff Bezos
Jeff Bezos haalt plaats 1 met open armen weer binnen. (Afbeelding: Sajjad HUSSAIN / AFP)

Het is voor de eerste keer sinds 2021 dat Jeff Bezos de rijkste man ter wereld was. Lange tijd stond hij eenzaam aan de top van het lijstje. Door een scheiding met zijn toenmalige echtgenote Mackenzie Scott, ging er echter een flink deel van het vermogen van Bezos af. 38,3 miljard dollar om precies te zijn. Toen wist Elon Musk de hoogste notering te pakken.

Strijden om de toppositie

Je zou denken dat zoveel geld op een gegeven moment genoeg zou zijn. Het lijkt onmogelijk om het uit te geven. Toch wil vooral Elon Musk nog meer. Hij is flink pissig dat de Amerikaanse staat Delaware een beloningspakket van Tesla ter waarde van 55 miljard dollar door de neus boorde.

De Tesla-baas heeft Louis Vuitton topman Bernard Arnault nog in de tas. Hij is op dit moment de nummer drie in de lijst met 197,5 miljard dollar aan vermogen.

Is een naakte Drake het antwoord dat Elon Musk en X nodig hadden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen