Elon Musk wil af van Twitter-deal, maar dat kan een rechtszaak opleveren

Tech Wesley Akkerman 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk wil Twitter niet meer kopen. Maar de grote vraag is nu of de techondernemer daarmee weg komt. Het kan hem in elk geval een rechtszaak opleveren. De reden dat Musk van de deal af wil, heeft te maken met dat Twitter geen eenduidig antwoord geeft over het aantal spam accounts op het platform.

Het team van Elon Musk probeert al weken te achterhalen hoe het nu precies zit met die neppe en spam accounts. Ondanks het feit dat Twitter wel over het algemeen openheid van zaken geeft, blijft het antwoord omtrent deze kwestie uit. Dat is voor Musk nu de druppel. Maar dit is waarschijnlijk niet genoeg om onder die deal van 41 miljard euro uit te komen.

Elon Musk wil van Twitter-deal af

De beruchte techondernemer wil eigenlijk al een tijdje van de Twitter-deal af. Weken nadat de eerste overeenkomst getekend was, kwam aan het licht dat Twitter misleidende statements maakte over het aantal spam accounts. Wellicht kunnen andere argumenten Elon Musk helpen de deal tot nietig te laten verklaren.

In de overeenkomst stond bijvoorbeeld dat Twitter de normale gang van zaken moest laten doorgaan tijdens de onderhandelingen. Dat deed het bedrijf niet. Zo ontsloeg het platform twee hooggeplaatste medewerkers, stond het acquisitieteam ineens op straat en laste de onderneming een vacaturestop in.

Dit kan voor de rechter komen

Twitter reageert op de nieuwe wending door een duidelijke boodschap naar buiten te brengen: we zien je wel voor de rechter, zo laat de Raad van Bestuur weten. Die wil dat Elon Musk zijn afspraken nakomt. Bovendien is de Raad er zeker van dat die rechtszaak tot een goed einde komt.

Wat gaat er nu gebeuren? Voorlopig is dat nog niet met zekerheid te zeggen. Twitter wil dus dat Musk hen overneemt, maar de SpaceX-topman probeert zonder iets te betalen onder de deal uit te komen. Dit lijkt in elk geval af te stevenen op een langdurig, langdradig en stevig juridisch gevecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SEC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen