Hoe emoji’s Google Maps veel beter maken

Apps Sabine Schults 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Met Google Maps houd je makkelijk een overzicht bij van plekken die voor jou belangrijk zijn of van locaties die je graag bezoekt. De kans is groot dat de kaart na enige tijd gevuld is met blauwe markeringen. Gelukkig zijn er ook emoji’s beschikbaar, die de app een stuk overzichtelijker maken.

Google Maps wijst je niet alleen de weg van A naar B, maar houdt ook voor je bij welke plekken je hebt bezocht. Heb je een locatie gevonden die je later nog eens wil bezoeken, dan kun je ‘m toevoegen aan een lijst. Door een emoji aan de lijsten te koppelen, houd je makkelijk het overzicht en fleur je tegelijk de kaart wat op.

Emoji’s in Google Maps

Of je nu de hele wereld rondreist of dicht bij huis blijft: door emoji’s te gebruiken in Google Maps, zie je in een oogopslag waar welke belangrijke locaties te vinden zijn. De standaard blauwe markeringen vertellen je niet duidelijk waar dat ene restaurant is waar je nog eens naartoe wil. Emoji’s maken dat inzichtelijk.

Vanaf september is het mogelijk om emoji’s toe te voegen aan je favoriete locaties in Google Maps. De feature werkt zowel op iOS– als op Android-apparaten. De lokale supermarkt in de buurt van je vakantieadres heb je dus zo teruggevonden! En dat geldt ook voor dat ene cafeetje dat je wil aanraden aan je vrienden.

Zo personaliseer je locatie-iconen in de app

Het instellen van emoji’s is simpel. Open de Google Maps-app en navigeer naar Opgeslagen. Tik vervolgens op Nieuwe lijst en kies een icoon. Er zijn ontzettend veel emoji’s om uit te kiezen, waardoor je er altijd wel een vindt die bij jouw lijstje past. Geef de lijst voor het gemak ook een naam en beschrijving mee, en tik vervolgens op Opslaan.

Ingestelde emoji's op Google Maps op Android
Een beter overzicht van je favoriete plekjes. (Afbeelding: Sabine Schults)

Eenmaal aangemaakt, kun je eenvoudig locaties toevoegen aan de lijst. Bij alle locaties in de lijst krijg je automatisch de ingestelde emoji te zien als je de Google Maps-app gebruikt. Doe dit voor verschillende soorten locaties en je krijgt voortaan een duidelijk overzicht van je favoriete burgertenten, winkeltjes en andere belangrijke plekken.

Google Maps komt met speciale functie voor iPhone 15

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen