Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 28 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De RoadRunner is een elektrische step die je moet zien om hem te geloven

Om op een step vooruit te komen moet je uiteraard je benen gebruiken. Om op een elektrische step vooruit te komen, kun je met twee benen op het deck van de step blijven staan. En omdat je toch niet echt hoeft te ‘steppen’ als je daar geen zin in hebt, heeft de opvallende EMOVE RoadRunner elektrische step van VoroMotors een comfortabel zadel zodat je er lekker bij kunt gaan zitten.

De RoadRunner heeft wat zijn looks en specificaties betreft overigens meer weg van een elektrische bromfiets dan van een step. Juist hierdoor valt deze e-step extra op.

Laat je niet misleiden door het formaat van VoroMotors’ RoadRunner

We zijn er nog niet helemaal uit of we de EMOVE RoadRunner van VoroMotors er tof uit vinden zien, of niet. Op het eerste gezicht doet hij namelijk denken aan een loopfiets voor kinderen. Wanneer een volwassen persoon op deze mini elektrische step zit, lijkt het ook een beetje alsof die op een loopfiets zit. Dat deze elektrische step klein van stuk is zegt echter niets over de specificaties van het beestje. En daar houden we van.

RoadRunner heeft twee motoren: een 350W motor in het voorwiel en een 500W motor in het achterwiel. Deze motoren zijn samen goed voor een maximale snelheid van 56 kilometer per uur. Het is maar goed ook dat deze elektrische step een zadel heeft, want al staand met 56 kilometer per uur over de weg racen is niet heel relaxed en veilig. Doordat je op de RoadRunner kunt zitten lijkt het meer op scooter rijden dan op cruisen op een e-step.

elektrische step VoroMotors EMOVE Roadrunner
EMOVE RoadRunner (Afbeelding: VoroMotors)

Elektrische step met flinke actieradius

Zoals op de foto’s te zien is zit de accu van VoroMotors elektrische step voorzien van een enorme accu. De 48V 26Ah accu met een capaciteit van 1250 Wh is goed voor een actieradius van zo’n 80 kilometer.

Je kunt de accu van de elektrische step makkelijk verwisselen. Heb je toevallig, niet zo toevallig, een extra accu op zak (of in je rugzak, hij past namelijk niet in je jas- of broekzak), dan kun je de actieradius theoretisch gezien oprekken tot 160 kilometer. Onthoud wel dat de accu is nogal groot en lomp is.

VoroMotors heeft een aantal handige extra’s aan de elektrische step toegevoegd die een lange (en snelle) rit comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan hydraulische vering in het voorwiel. Deze draagt bij aan comfort en aan een stabiele wegligging. Over comfort gesproken: in het zadel zit memory foam verwerkt zodat jouw kippenkontje lekker zacht kan zitten. Daarnaast is het stuur verstelbaar en aan te passen voor verschillende rijstijlen.

Elektrische step is niet perfect

Een kleine disclaimer: het is niet legaal om in Nederland op de openbare wegen op de EMOVE RoadRunner te rijden. Hoe dat zit? Lees hier meer over de beperkingen van de e-step in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!