Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 28 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto: 5 van de beste modellen onder de €40.000

Een elektrische auto voor minder dan 40.000 euro? Dat was een paar jaar geleden vrijwel ondenkbaar. Toen was elektrisch rijden iets voor de rijken en voor de innovatiegekkie. Tegenwoordig zijn er veel verschillende elektrische auto’s te koop voor wie geen goud geld wil en/of kan uitgeven aan een auto.

Laten we vooropstellen dat 40.000 euro nog steeds een enorme smak geld is om uit te geven aan een auto. Toch op zoek naar een nieuwe elektrische auto en is dit je maximale budget? Check dan deze vijf ‘betaalbare’ topmodellen.

Hyundai Kona Electric

Een van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment is de Hyundai Kona. De auto was zowel in 2020 als in het eerste kwartaal van 2021 een van de meest verkochte elektrische opties.

De Kona Electric valt met name op door zijn lange actieradius: zo’n 400 tot 480 kilometer op een volle accu. Dat is opvallend veel voor een auto die te koop is vanaf 32.795 euro.

Hyundai Kona Electric elektrische auto
Hyundai Kona Electric (Afbeelding: Hyundai)

Volkswagen ID.4

Voor net iets minder dan 40.000 euro, namelijk voor een prijs vanaf 39.190 euro, is de elektrische Volkswagen ID.4 van jou. Deze elektrische auto is iets minder populair dan de hierboven genoemde Kona Electric van Hyundai, maar is zeker geen verkeerde elektrische SUV.

In tegendeel. De ID.4 heeft een actieradius tot 520 kilometer en is net een slag groter dan zijn voorloper, de ID.3. Het formaat van deze auto is vergelijkbaar met dat van de Tiguan. Met een inhoud van 531 liter is de kofferbak van deze auto zelfs wat groter dan die van de Tiguan. Dit maakt het een betrouwbare elektrische familie auto.

Volkswagen ID.4 elektrische auto
Volkswagen ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

De meest verkochte elektrische auto in Europa: Renault Zoe E-TECH Electric

Renaults kleine Zoe E-TECH Electric was in 2020 de meest verkochte elektrische auto in Europa. Deze compacte auto is perfect voor stads gebruik en voor wie niet vaak met veel passagiers en veel bagage op pad gaat. Met een actieradius van zo’n 395 kilometer hoef je niet bang te zijn na een paar korte ritten met een lege accu te zitten. Al kun je de Zoe E-TECH Electric natuurlijk ook gewoon ‘s nachts aan de lader leggen als je wil.

Wat verder perfect is, is de prijs van het kleine elektrische racemonster van Renault. Die is namelijk ook relatief klein, vanaf 33.290 euro.

Renault Zoe E-TECH Electic elektrische auto
Renault Zoe E-TECH Electric (Afbeelding: Renault)

Elektrische auto voor woon-werkverkeer: Volkswagen UP!

Over compacte elektrische auto’s gesproken: Volkswagens UP! is een degelijk alternatief op het hierboven genoemde model van Renault. De prijs is in ieder geval wat aantrekkelijker: zo’n 26.490 euro. Het prijsverschil is overigens wel terug te zien in de specificaties van de auto’s. Zo heeft Volkswagen’s elektrische UP! een actieradius van meer dan 250 kilometer, maar het is wat ambitieus om te zeggen dat hij de 395 kilometer van Renaults Zoe E-TECH Electric kan aantikken.

De relatief kleine actieradius hoeft overigens helemaal geen probleem te zijn. Deze elektrische auto is namelijk in het specifiek ontwikkeld voor dagelijks woon- en werkverkeer, weekendjes weg (met niet al te veel bagage) en voor ritjes rondom de stad. Voor dat soort gebruik moet 250 kilometer genoeg zijn, zeker wanneer je weet dat de auto’s accu in 4 uur weer volledig is opgeladen.

Volkswagen E-Up
Volkswagen’s e-Up! (Afbeelding: Volkswagen)

Kia e-Niro

De laatste elektrische auto voor minder dan 40.000 euro in dit rijtje is Kia’s E-Niro. Die is voor jou voor een bedrag van 35.995 euro. De E-Niro is een verrassend ruime elektrische cross-over met een actieradius van zo’n 289 kilometer. Dat maakt het, eigenlijk net als Volkswagens ID.4, een goede elektrische familie auto. Check hier welke modellen nog meer ideaal zijn voor gezinnen.

Rij je geen honderden kilometers per week? Dan hoef je de auto met een beetje geluk maar een keer per week op te laden. De actieradius hangt overigens wel af van welke accu je kiest. Kies je voor de optie die een slag duurder is dan het bovengenoemde bedrag (kost 3000 euro meer) dan heeft de auto een actieradius van bijna 500 kilometer.

Kia e-niro
Kia e-Niro (Afbeelding: Kia)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!