Foto’s tonen dunner iPadscherm

Apple Koen van Tongeren 20 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het lijkt er op dat de volgende generatie iPad nóg een beetje dunner wordt dan de iPad Air. Dat valt op te maken uit China gelekte foto’s van een nieuw iPad-scherm die OMT exclusief in handen heeft gekregen.

Op de foto’s is de glazen voorkant van de iPad te zien die qua afmetingen identiek is aan die van de iPad. De connectoren aan de achterkant zitten echter op een andere plaats. Nog belangrijker is echter dat de LCD-laag al in het glas verwerkt zit. Dat is bij de huidige iPads nog niet het geval.

Het integreren van de LCD-laag in het beeldscherm zou betekenen dat de volgende generatie iPad nóg dunner kan worden dan de 7,5 millimeter dikke iPad Air. Veel zal dat echter niet schelen, aangezien de LCD-module in de iPad Air 1,5 millimeter dik is. Apple zou dan ook voor kunnen kiezen om het beetje extra ruimte te gebruiken voor meer batterijvermogen.

De bron van de opgedoken foto’s verhandelt vanuit China onderdelen voor iOS-apparaten en kreeg het scherm op de foto onlangs aangeboden van een leverancier. Regelmatig verschijnen iOS-hardware-onderdelen al op de markt voordat de nieuwe generatie van het eindproduct uitkomt.

 OMT heeft de foto’s voorgelegd aan iRepair4u, een iOS-reparatiedienst uit Bladel die ervaring heeft met import van onderdelen voor iPhones en iPads. Experts van het bedrijf geven aan dat het vrijwel zeker om een authentiek iPad-scherm gaat. De codes op de connectorkabels beginnen namelijk met ‘821’, zoals gebruikelijk is bij onderdelen voor iOS-apparaten.

iRepair4u wijst er op een van de connectorkabels nog een chip ontbreekt. Doorgaans wordt deze pas bij de assemblage van het eindproduct op het onderdeel gesoldeerd. Omdat dit bij het scherm op de foto nog niet gebeurd is kan worden aangenomen dat het scherm niet uit een fabriek van Foxconn komt, Apple’s voornaamste productiepartner. Bedrijven als Innolux maken beeldschermen die vervolgens door Foxconn gebruikt worden voor de productie van iPhones, iPads en iPods. Vermoedelijk is het bij zo’n toeleverancier meegenomen uit de fabriek.

Tot nu toe gingen nog meer weinig geruchten rond over de volgende generatie iPad. Algemeen wordt aangenomen dat er een A8-processor in zal zitten en dat Touch ID ingebouwd wordt. Over een nieuw beeldscherm was tot nu toe niet veel bekend. Wel zijn er geruchten verspreid over iPad Pro, met meer functies en een groter scherm. Daarvoor is ook na vandaag nog geen bewijs gevonden, aangezien het scherm op de foto’s het reguliere 9,7 inch-formaat heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen