F1 2023: wanneer je de gloednieuwe Formule 1-game kunt spelen

Games Mark Hofman 4 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Electronic Arts en Codemasters slaan ook dit jaar weer de handen ineen voor een gloednieuwe Formule 1-game. Dat F1 2023 zou komen wisten we, maar wanneer precies was nog de vraag. Vandaag krijgen we het antwoord voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en meer!

Gisteravond verscheen de allereerste trailer van het gloednieuwe F1-game officieel. Daarin zagen we de bloedsnelle auto’s niet alleen vlammen in Las Vegas, maar kregen we ook een releasedatum te zien. Reden voor enthousiasme, maar helaas ook kritiek.

F1 2023: wanneer verschijnt de Formule 1-game op PlayStation 5 en Xbox?

De kogel is door de kerk: F1 2023, de nieuwe Formule 1-game van EA en Codemasters, verschijnt op 16 juni in de (digitale) winkels. Vanaf die datum is het te spelen op je PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S en PC.

Dankzij de trailer weten fans van Formule 1 ook wat ze precies mogen verwachten. Zo keert Breaking Point, de geliefde Story-mode uit 2021, weer terug. Vorig jaar moesten fans het zonder de interessante verhaallijn van Aiden Jackson doen. Gelukkig is het in F1 2023 wel weer mogelijk om hem, samen met Devon Butler, te zien strijden.

Volgens EA zelf beschikt F1 2023 ook over een verbeterde besturing voor de Formule 1-auto’s. Zo zijn ze naar verluidt iets voorspelbaarder, wat de gameplay op papier ten goede moet komen. Verder is het koppel verbeterd, is de aerodynamica gebalanceerd en moeten de banden realistischer reageren. Oh, en de rode vlaggen zijn dit jaar ook weer van de partij.

Elk Formule 1-team zit overigens gewoon in het spel. Makkelijk gezegd: alle coureurs en auto’s zijn speelbaar op alle circuits van het 2023 seizoen. F1 2023 biedt daarnaast ook Legacy-circuits zoals Paul Ricard (Frankrijk) en Portimão (Portugal).

Flinke kritiek op de trailer

Hoewel fans van Formule 1 blij zullen zijn met de komst van F1 2023, is er ook voldoende kritiek te vinden. Zo hebben veel fans voornamelijk problemen met het feit dat Electronic Arts het spel heeft uitgesteld, maar naar hun mening niet met heel veel vernieuwende dingen komt.

Daarbij lijkt het gebrek aan realisme ook een probleem te zijn. “Weet EA wel dat dit een sport is en geen televisieserie? We willen een simulatie van de sport en geen Netflix-drama!”, is bijvoorbeeld onder de trailer te lezen.

Of dat in de praktijk ook echt het geval is weten we op 16 juni dus. Dan speel je de game onder andere op je PlayStation 5 of Xbox Series X of S.

Star Wars Jedi: Survivor is dé PlayStation 5 en Xbox-game voor de fans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen