Facebook rolt dark mode-ondersteuning uit voor iOS-app

Apps Wesley Akkerman 29 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Facebook is langzaam maar zeker begonnen met het uitrollen van de donkere modus voor zijn app die je op iOS en iPadOS kunt gebruiken. Een handjevol gebruikers is opgevallen dat de optie nu bij de instellingen staat. Ondertussen heeft het bedrijf bevestigd dat de uitrol officieel begonnen is.

Het nieuws dat Facebook aan een donkere modus voor zijn iOS-app werkt, is al sinds april bekend. Destijds was die optie niet beschikbaar in de publieke versie van de app. De redactie van 9to5Mac kreeg het voor elkaar de modus te activeren door een beetje te klooien met de code en onthulde toen al relevante informatie. Zo wisten we toen al dat de interface niet helemaal zwart zou zijn, net als Instagram. In plaats daarvan krijg je te maken met grijze tinten en witte accenten bij iconen en logo’s. Destijds werd er ook gedacht dat de app rekening kon houden met de instellingen van het thema op je smartphone of tablet.

Donkere modus voor Facebook

Verschillende gebruikers plaatsten de afgelopen dagen op Twitter screenshots van de iOS-app van Facebook. Op die screens is goed te zien dat ze de donkere modus ontvangen hebben. Ze laten ook zien dat de modus geactiveerd kan worden door naar de instellingen van de app te gaan. Onder het kopje voor instellingen en privacy moet je de donkere modus vinden.

Helaas is het zo dat de donkere modus nog (lang) niet voor iedereen beschikbaar is. Tegenover Social Media Today laat Facebook weten dat slechts een handjevol gebruikers er nu mee aan de slag kunnen. Ook is niet bekend wanneer de rest van de wereld dan de modus kan activeren. Hoewel we nu dus weten hoe het donkere design van de app eruitziet, kan het zijn dat er nog wat verandert tussen nu en de wereldwijde release. Waarschijnlijk gebruikt het bedrijf dit moment om kleine veranderingen uit te proberen bij de groep gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Social Media Today

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen