Jelle van Es
Jelle van Es Apple 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Facebook komt met nieuw design voor Pagina’s

Wanneer je op Facebook naast je profiel pagina ook nog een pagina beheert voor een bedrijf, vereniging of een groep, dan is er goed nieuws. Deze zogenaamde pagina’s worden door het bedrijf aangepakt.

Dit liet Facebook zelf weten op hun eigen website. Pagina’s moeten door de verandering er net wat moderner uitzien en beter passen bij hetgeen dat de ietwat jongere lezers herkennen bij andere platformen.

Facebook brengt veranderingen met Pagina’s

Volgens Facebook zijn er heel wat nieuwe veranderingen die op de planning staan. Als gevolg daarvan moet de ervaring voor gebruikers en de persoon die de Pagina’s bijhoudt een stuk beter zijn. Dit zijn de punten die het bedrijf daarbij specifiek noemt.

  • Redesigned layout that’s simpler and more intuitive
  • Dedicated News Feed to discover and join conversations, follow trends, interact with peers and engage with fans
  • Easy navigation between personal profile and Pages
  • Updated task-based admin controls giving trusted Page admins full control or partial access
  • Actionable insights and more relevant notifications
  • Safety and integrity features to detect spammy content and impersonator accounts
Facebook Pagina's
Facebook Pagina’s (Afbeelding: Facebook)

De grootste verandering volgen Facebook zit hem in het feit dat de Pagina’s nu een nieuws feed krijgen. Net als een gewon profiel, kan een pagina conversaties vinden en die joinen, trends volgen en meer interactie hebben met fans en volgers. Daarnaast wordt het volgen van de pagina de standaard manier om op de hoogte te blijven van die pagina en verdwijnt de ‘Like’-button van een pagina.

Veiliger

Tot slot moeten de Pagina’s op Facebook veiliger worden. Met nieuwe beveiligingstools moet het voor het bedrijf makkelijker worden op pagina’s met grof taalgebruik of andere ongeschikte content te verwijderen. Het duurt nog wel even voordat alles anders is. Het zou volgens het bedrijf een paar maanden duren voordat alles is uitgerold en gaat werken zoals men voor ogen heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!