Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix-abonnementen worden mogelijk op korte termijn duurder

Geniet je tijdens de lockdown ook van Netflix? Dan moet je daar binnenkort wellicht meer voor gaan betalen dan dat je nu doet.

Tijdens de lockdown is Netflix een van de diensten die we meer zijn gebruiken. Omdat we vaker thuiszitten is het verleidelijk om een filmpje of serie op te zetten. Logisch, want er staat meer dan genoeg mooie content op Netflix.

Netflix verhoogt de prijzen in het buitenland

Netflix ziet dat de populariteit van haar dienst de afgelopen tijd fors is toegenomen en weet dus ook dat er meer inkomsten te genereren zijn. De dienst verhoogt dan ook de prijzen. De Verenigde Staten en Canada zijn al aan de beurt geweest en sinds deze week moeten ook de abonnees in het Verenigd Koninkrijk eraan geloven. Het is dus ook zeker niet onwaarschijnlijk dat dit binnenkort in Nederland gaat gebeuren.

De prijzen in het Verenigd Koninkrijk van Netflix worden op de volgende manier verhoogd. Het Basic-abonnement kost 5,99 pond en gaat niet omhoog. Voor Standaard gaan ze 1 pond meer betalen en voor Premium 2 pond. Daar zijn de prijzen na de verhoging 9,99 en 13,99 pond.

Als we deze lijn doorzetten in Nederland betekent dat niets voor Basic. Standaard kost nu 10,99 en Premium 13,99 euro. Na de verhoging zou dit betekenen dat de prijzen 11,99 en 15,99 worden. Mocht dat ook echt gebeuren dan zal je via e-mail op de hoogte worden gebracht van de prijsverhoging.

Netflix Sex Education
Sex Education zie je op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Meer investeringen

Aan Deadline vertelt een woordvoerder van Netflix waarom de prijzen worden verhoogd in het Verenigd Koninkrijk. “Dit jaar geven we meer dan een miljard dollar uit aan lokale films, series en documentaires waarmee we zorgen voor duizenden banen. We proberen verhalen op de beste manier te vertellen: van The Crown tot Sex Education.”

De woordvoerder gaat verder: “De prijsveranderingen weerspiegelen de investeringen die we doen en de verbeteringen aan ons product. Basic blijft onveranderd zodat iedereen van onze dienst kan genieten.”

Hoewel er dus vooral wordt gehamerd op de productie van lokale content is het zeker niet ondenkbaar dat we het ook gaan merken in ons land. Zoals gezegd waren de prijsverhogingen eerder al toegepast in de VS en Canada. Daarnaast volgde Nederland eerder al na sommige eerdere prijsverhogingen van Netflix in de wereld.

Disney+ verhoogt de prijzen al

Overigens is Netflix niet de enige streamingdienst die mogelijk duurder wordt. Wat wel zeker is, is dat Disney+ in februari een prijsverhoging krijgt in Nederland van 2 euro per maand. Toch is het nog mogelijk om voor die dienst nog een langlopend abonnement af te sluiten tegen het ‘oude’ tarief. Dat doe je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix-abonnementen worden mogelijk op korte termijn duurder
Sluiten