Dit zijn de 10 beste Netflix-series van 2020 volgens Rotten Tomatoes

In 2020 heeft Netflix een aantal interessante nieuwe series aan haar repertoire toegevoegd. Deze nieuwe titels zijn natuurlijk uitgebreid beoordeeld door Rotten Tomatoes. Eens kijken wat volgens Rotten Tomatoes de beste Netflix-series uit 2020 zijn.

Rotten Tomatoes beoordeelt films met een percentage tussen de 0 en 100. Dit percentage geeft het aantal positieve reviews weer. Een percentage van 100 procent zou dus betekenen dat de film geen negatieve reviews heeft ontvangen. Eens kijken of Netflix er een aantal tussen heeft zitten dit jaar. Eerder hebben we al gekeken naar wat de beste Netflix-films zijn volgens Rotten Tomatoes. Deze vind je hier.

Dit zijn de tien beste Netflix-series volgens Rotten Tomatoes

1. Netflix: The Baby-Sitters Club, seizoen 1 (score 100%)

Genre: Drama

The Baby-Sitters Club is een verfilming van de gelijknamige succesvolle boekenreeks van Ann M. Martin. In de serie volgen we een groep meiden die samen beginnen met Baby-sitten. In elke aflevering staat een ander meisje centraal, die voor haar eigen problemen en uitdagingen komt te staan. Deze een luchtige serie zit vol met herkenbare verhaallijnen voor elke opgroeiende tiener.

2. Feel Good: seizoen 1 (score 100%)

Genre: Drama

Mae en George zijn twee vrouwen die een relatie met elkaar hebben. Hoewel de twee heel veel van elkaar houden, zijn ze elkaars tegenpolen. Mae is een herstellende drugsverslaafde en verdient haar geld als stand-up comedian. George is daarentegen een lerares, die verbergt dat ze op vrouwen valt. Het is natuurlijk niet raar dat deze relatie op alle mogelijke manieren onder druk komt te staan.

3. Netflix: Dash & Lily, seizoen 1 (score 100%)

Genre: Drama

Als Dash in zijn favoriete boekenwinkel een bijzonder rood notitieboekje vindt, staat zijn leven op het punt om drastisch te veranderen. Het boekje is van Lily, een romantische nerd die het boekje vol heeft geschreven met uitdagingen en opdrachten. Dash raakt natuurlijk gefascineerd door de schrijfster en schrijft zelf ook berichtjes in het boekje op. De twee houden contact via het boekje en worden steeds verliefder. Een echte rom-com, die ideaal is voor tijdens koude winterdagen.

4. Immigration Nation (score 100%)

Genre: Documentaire

Christina Clusiau en Shaul Schwarz onderzoeken het immigratiesysteem van de Verenigde Staten. De documentairemakers krijgen onder anderen toegang tot detentiecentra en ICE-kantoren en voeren interviews met deportatie-agenten. Ze krijgen schokkende informatie over hoe de immigratieregels zijn veranderd door de Trump-regering en de gevolgen van deze verandering.

5. The Queen’s Gambit (score 99%)

Genre: Drama

The Queen’s Gambit gaat ook over een meisje, dat in de jaren vijftig nadat haar moeder verongelukt is in weeshuis terechtkomt. Nadat ze door een conciërge in aanraking komt met schaken, ontdekt ze dat ze een buitengewoon talent voor de denksport heeft. Ze wil er alles aan doen om de beste schaker ter wereld te worden, met alle gevolgen van dien…

De serie is enorm populair en heeft de schaaksport weer helemaal op de kaart gebracht. Zo is de verkoop van schaakspellen enorm gegroeid door het succes van The Queen’s Gambit.

6. Netflix: Better Call Soul, seizoen 5 (score 99%)

Genre: Drama

In het vijfde seizoen van de spin-off van Breaking Bad raakt advocaat Jimmy McGill steeds verder van het pad. Hij laat z’n naam veranderen en wil steeds meer corrupte rechtszaken winnen, die soms net te ver over het randje zijn. McGill wil zich in dit seizoen gaan focussen op zaken van kleine criminelen. De criminelen worden wel klein genoemd, maar zijn zeker niet minder intimiderend.

7. Sex Education: seizoen 2 (score 98%)

Genre: Komedie

Dit seizoen gaat verder waar het eerste seizoen gestopt is, en brengt een hoop nieuwe uitdagingen. Zo krijg Jean een functie aangeboden op school, die gevolgen heeft voor Otis en Maeve. Ze verdienen namelijk bijna niks meer, omdat het advies bij Jean gratis is. Het nieuwe seizoen van Sex Education is een groot succes en heeft lange tijd een score van 100 procent gehad.

8. Netflix: The Crown, seizoen 4 (score 97%)

Genre: Drama

Het vierde seizoen van het succesvolle The Crown, heeft al een hoop stof doen opwaaien. In het seizoen doet prises Diana haar intrede in het koninklijk gezin. Haar problemen met de familie hebben we allemaal natuurlijk nog vers in het geheugen zitten.

9. Ozark: Seizoen 3 (score 97%)

Genre: Drama

Het derde seizoen van Ozark voor een groot deel over de huwelijkscrisis van het criminele echtpaar Marty en Wendy. Wendy sluit op eigen houtje een deal met de Mexicaanse drugsbaas, voor wie het echtpaar in hun casino zwart geld moeten witwassen. Dit loopt volledig uit de hand met schokkende gevolgen…

10. Netflix: Dark, Seizoen 3 (score 97%)

Genre: Drama

Het derde seizoen van de Duitse serie Dark gaat nog een stapje verder dan de eerste twee seizoenen. Nu de hoofdpersonen het tijdreizen onder de knie beginnen te krijgen staan ze voor lastige keuzes, die ook een mooie les zijn voor de kijker. Zou je willen weten hoe je leven eruit gezien zou hebben als je in het verleden andere keuzes had gemaakt? Zou je überhaupt andere keuzes maken als je wist dat dat kon?

Grote titels verdwijnen van Netflix

Netflix begint 2021 niet heel goed. De streamingdienst verwijdert namelijk nog deze maand veel grote titels. Bekijk hier welke series je in het nieuwe jaar niet meer kan kijken op Netflix.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste Netflix-series van 2020 volgens Rotten Tomatoes
Sluiten