Teleparty: met afstand de leukste manier om samen online te streamen

Films & Series Sam Dille 26 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

In deze lockdown kunnen we geen filmavonden meer houden. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met Teleparty kun je namelijk op afstand met z’n allen een film kijken.

Als je online tv of films wilt kijken met je vrienden, dan kan dat met Teleparty. Met Teleparty kun je namelijk films of tv-programma’s online tegelijk kijken met anderen. Vroeger werkte de service alleen voor Netflix, maar sinds kort is het ook te gebruiken op Disney Plus. Het enige wat je nodig hebt voor je online filmavond is een computer. Alle andere leden van de vriendengroep kunnen meekijken, mits ze een goede verbinding hebben. Een geweldige manier dus om tijdens deze lockdown toch met z’n allen een leuke filmavond te houden.

Tegelijk samen kijken en chatten met Teleparty

Met teleparty kijkt iedereen de film gesynchroniseerd. Dit betekent dat voor iedereen de film op hetzelfde moment begint en eindigt. Ook kun je tijdens het kijken live chatten met je vrienden.

Chatten met Teleparty
(Afbeelding: Teleparty)

De service is gratis te gebruiken. Hoewel dat natuurlijk top is, kan het geen kwaad om hier nog eens over na te denken. Teleparty is immers geen officiële feature van de streamingdiensten. Het wordt ondersteund door een particulier.

Zo stel je Teleparty in

Om Teleparty op te kunnen starten moet je Google Chrome op een computer gebruiken. De service werkt namelijk niet goed op andere browsers. Ook op de televisie kun je de applicatie niet gebruiken. Zodra je Teleparty geïnstalleerd hebt verschijnt er rechtsboven naast de zoekbalk een Teleparty-icoon.

Je kunt bij Teleparty, niet door de interface van Netflix of Disney Plus scrollen, dus je moet voordat je begint met streamen eerst een film uitzoeken. Zodra je een leuke film of serie hebt gevonden, start je de film en klik je op het TP-logo. Er verschijnt dan ‘Create a Teleparty’. Klik vervolgens op ‘start the party’. Je krijgt nu een link die je naar je vrienden door kunt sturen. De personen met de link kunnen lid worden van de party. Zodra iemand de party joinet, zie je dat in het chatvakje aan de rechterkant.

Teleparty
Stuur deze link door naar al je vrienden (Afbeelding: Teleparty)

Het is voor je gasten mogelijk om mee te kijken zonder een abonnement te hebben. Ideaal dus om dat ene programma te laten zien aan vrienden die er anders niet naar kunnen kijken.

Meer informatie over Teleparty vind je hier.

Deze titels kun je binnenkort niet meer samen bekijken

Is jouw vriendengroep fan van bijvoorbeeld How I Met Your Mother, dan zal je moeten opschieten. Friends zal samen met een aantal andere populaire titels nog deze maand van Netflix verdwijnen. Bekijk hier welke titels van de streamingdienst zullen gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen