Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2020 volgens Rotten Tomatoes

Het jaar is alweer voorbij. Hoogste tijd om eens terug te kijken naar wat Netflix in 2020 heeft uitgespookt. De nieuwe titels zijn natuurlijk uitgebreid beoordeeld door Rotten Tomatoes. Eens kijken wat volgens Rotten Tomatoes de beste Netflix-films uit 2020 zijn.

Rotten Tomatoes beoordeeld films met een percentage tussen de 0 en 100. Dit percentage geeft het aantal positieve reviews weer. Een percentage van 100 procent zou dus betekenen dat de film geen negatieve reviews heeft ontvangen. Eens kijken of Netflix er een aantal tussen heeft zitten dit jaar.

Dit zijn de 10 beste Netflix-films uit 2020 volgens Rotten Tomatoes

1. His House (Rotten Tomatoes score 100%)

Genre: Horror

Twee geliefden vluchten van het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan naar het Verenigd Koninkrijk. Eenmaal in Engeland moet het stel een nieuw leven beginnen in een oud huis. Het is voor de twee echter heel lastig om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Daarbij komt ook nog eens het feit dat het huis iets duisters verbergt…

2. Crip Camp: A Disability Revolution (score 100%)

Genre: Documentaire

In Camp Jened mag iedereen zijn wie hij is. In het kamp gerund door hippies kunnen gehandicapte jongeren zonder zorgen samenkomen. De jongeren voelen zich voor het eerst gewaardeerd, en besluiten om in protest te gaan met als doel gelijke rechten voor minder validen. Een indrukwekkende Netflix-documentaire met een positieve boodschap.

3. Dick Johnson is dead (Rotten Tomatoes score 100%)

Genre: Documentaire

Nadat de moeder van de New Yorkse regisseur Kirsten Johnson overleed aan de gevolgen van Alzheimer, besloot ze meer tijd door te brengen met haar vader, de 85-jarige Dick Johnson. Dick Johnson is een gepensioneerd psychiater en lijdt ook aan dementie. Kirsten besloot de avonturen die ze met haar vader beleefde op te nemen en zijn dood in scene te zetten. Dit leidde tot een waanzinnige documentaire, die alle grenzen opzoekt.

4. Much Much Amor: The Legend Of Walter Mercado (score 100%)

Genre: Documentaire

In deze Netflix-documentaire neem je een kijkje in het leven van Puerto Ricaanse televisiepersoonlijkheid Walter Mercado, die ondanks zijn succes erg gesloten was over zijn privéleven. De documentaire geeft onder leiding van Cristina Costantini een liefdevol en uitgebreid overzicht van Mercado’s leven, gebaseerd op interviews met de ster en uitspraken van andere iconen zoals Lin-Manuel Miranda en Eugenio Derbez. Een mooi verhaal om door te geven aan de volgende generaties.

5. Athlete A (Rotten Tomatoes score 100%)

Genre: Documentaire

Journaliste Marisa Kwiatkowski doet in deze documentaire onderzoek naar geheime affaires in de Amerikaanse turnsport. Al jaren zijn er signalen dat hoog niveau turnsters worden mishandeld en seksueel misbruikt door sportarts Larry Nassar. Wie zich uitliet over dit taboe werd vaak genegeerd of verstoten door de gemeenschap. Tijd om daar wat aan te veranderen met deze schokkende documentaire.

6. A Secret Love (score 100%)

genre: documentaire

Pat en Terry zijn al 65 jaar geliefden als ze eindelijk aan hun naasten vertellen dat ze een stel zijn. Jarenlang hebben de twee gedaan alsof ze huisgenoten waren, Uit angst om hun baan, huis en familie te verliezen. Een aantal jaren na hun coming-out, doen Pat en Terry hun verhaal met deze integere Netflix-documentaire.

7. The Forty-Year-Old Version (Rotten Tomatoes score 98%)

Genre: Drama/komedie

De veertigjarige toneelschrijfster Radha Blank heeft de droom om door te breken. Helaas zonder succes, tot ze besluit om te gaan rappen. De films is in zwart-wit geschoten en de hoofdrolspeler is ook de regisseur en schrijver. Een vrolijke film vol met multi-talent!

8. Disclosure (Rotten Tomatoes score 98%)

Genre: Documentaire

Regisseur Sam Feder onderzoekt in deze Netflix-documentaire welk beeld er is van transgenders en hoe de media dit beeld beïnvloeden. De documentaire is verassend, met veel humor en een positieve toon. De film is een echte ode aan alle transgenders.

9. The half of it (Rotten Tomatoes score 97%)

Genre: Romantiek

Ellie is een Chinese bolleboos, die in alles uitblinkt. Ze wordt door klasgenoten vaak gebruikt om huiswerk te maken of verslagen te schrijven. Op een dag vraagt klasgenoot Paul of ze een liefdesbrief wil schrijven voor een meisje waar hij verliefd op is. Terwijl Ellie de brief schrijft begint ze zelf ook verliefde gevoelens te krijgen.

10. The life ahead (Rotten Tomatoes score 94%)

Genre: Drama

Madame Rosa is een overlevende van de holocaust en ontfermt zich over het Senegalese jongetje Momo. Beide hebben een heftig verleden en moeten leren leven met hun trauma’s. De verschillen tussen de culturen van de twee zorgen geregeld voor conflicten. Ondanks alles groeien ze  steeds dichter tot elkaar. Een prachtig verhaal wat zeker het kijken waard is.

Is er ook een film met een nul procent score op Rotten Tomatoes?

Honderd procent op Rotten Tomatoes scoren is natuurlijk een behoorlijke prestatie te noemen. Het is ook vrij knap als een film een score van nul procent weet te behalen. Dit jaar is dat helaas gebeurd bij deze Netflix-film.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2020 volgens Rotten Tomatoes
Sluiten