Jelle van Es
Jelle van Es Apple 23 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Fall detection in Apple Watch werkt levensreddend

Sinds de Apple Watch Series 4 kent de serie een feature genaamd Fall Detection. Wanneer je actief bezig bent en daarbij een flinke impact maakt, dan kan de Apple Watch dat detecteren. Door de feature aan te zetten en vervolgens een emergency contact in te voeren, kan de smartwatch een bericht met locatie uitsturen. En dat is nu vorige week gebeurd met Bob Burdett.

Apple Watch wellicht levensreddend geweest

Op Facebook laat zijn zoon Gabe weten wat er precies was gebeurd. Hij zou samen met zijn vader gaan mountainbiken, maar zijn vader was er al iets eerder dan hem en was alvast begonnen. Opeens kreeg hij een bericht vanaf de Apple Watch van zijn vader dat er een flinke klap was geweest met een locatie. Dat was niet heel erg ver van waar hij op dat moment was. Maar toen hij er naar toe snelde, was zijn vader inmiddels al weg. Na het versturen van het noodbericht en het niet bewegen heeft de Apple Watch 911 gewaarschuwd met een locatie vermelding.

Apple Watch
Het bericht dat Gabe ontving (Bron: Gabe Burdett)

Bob werd uiteindelijk een half uur na zijn ongeluk opgepikt en kwam in de ambulance later bij bewustzijn. Het gaat inmiddels goed met hem en hij heeft geen blijvende schade overgehouden aan zijn ongeluk, maar het zou zomaar anders kunnen zijn afgelopen als hij niet gelijk hulp had gekregen en niemand wist waar hij precies was gevallen.

Gabe Burdett roept dan ook iedereen met een Apple Watch op om de functie aan te zetten, want wanneer het echt nodig is, dan kan de smarwatch je helpen om vrienden of autoriteiten te waarschuwen wanneer jij daar zelf niet toe in staat is.

De Watch doet het nog steeds (Bron: Gabe Burdett)

Overigens is het ook mooi om te zien dat de Apple Watch na de flinke klap nog altijd redelijk goed werkt, ook al is er een behoorlijke barst in gekomen. Wil je meer elzen over de smartwatch? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!