Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 sep 2019

Met deze tips werkt je PlayStation 4 weer beter

De PlayStation 4 kwam al weer zes jaar geleden op de markt. In eerste instantie bracht de spelcomputer niet heel veel verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, maar inmiddels weten we wel beter. De spelcomputer heeft ons vele uren speelplezier geboden met vele toffe games. Eind 2020 zullen we waarschijnlijk de PS5 krijgen, waardoor we dus nog een jaartje met de huidige spelcomputer aan de slag moeten. En met deze tips werkt de PS4 weer wat beter.

Zo werkt je PlayStation 4 beter

Zie deze tips als een kleine onderhoudsbeurt voor de PlayStation 4. Het zal geen wereld van verschil opleveren, maar moet er wel voor zorgen dat alles net wat sneller loopt.

We beginnen met de optie Rebuild Database. Dit kun je vergelijken met het fragmenteren van de harde schijf van de pc. Het zorgt er voor dat alles weer wat netter op zijn plaats terechtkomt en het sneller moet gaan om games te laden. Met deze optie verwijder je overigens geen data. Om dit voor elkaar te krijgen moet je de PlayStation 4 volledig uitschakelen en vervolgens in de Safe-modus opstarten. Daarvoor houd je de stroomknop ingedrukt om in de Safe Mode te komen en daar heb je dan zeven keuzes van wat je kunt doen. Kies voor de vijfde optie met Rebuild Database en daar zal de spelcomputer dan een tijdje mee bezig zijn. Dit kan echt een paar uur duren. Dus doe het niet voordat je een potje met je vrienden gaat spelen.

Een andere optie is het verwisselen van de standaard harde schijf naar een SSD, welke er voor zorgt dat alles een stuk sneller laadt. Meer hierover lees je hier.

Wat ook handig is, is om gebruik te maken van een ethernetkabel ten op zichte van Wifi op je PlayStation 4. Zeker met het constant op het standby zetten van de console is het irritant als je dingen via WiFi moet gaan laden. Ook zorgt dit in veel gevallen er voor dat je games sneller downloadt of van updates voorziet.

Ethernetkabel (Bron: Markus Spiske)

Een laatste handige tip die we willen meegeven is de optie om de apps die je niet gebruikt handmatig af te sluiten. Ga daarvoor naar de app toe, kies Options op je controller en kies vervolgens voor Close Application. Ook dit moet er voor zorgen dat alles sneller gaat. Wil je meer lezen over alles dat met de PS4 heeft te maken? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Met deze tips werkt je PlayStation 4 weer beter
Sluiten