PS4 hardeschijf vervangen: Bewaar meer games op je hardeschijf

Games Jelle van Es 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 4 kwam een paar jaar geleden op de markt. In eerste instantie kwam enkel en alleen een model met 500 GB uit. Dat bleek al snel te weinig te zijn. Gelukkig is het vanaf het begin mogelijk geweest om je PS4 hardeschijf te vervangen met een grotere versie. Lange tijd was dat de enige manier om al je games op te slaan. Sinds 2017 is het echter ook mogelijk om een externe hardeschijf aan je PlayStation 4 te koppelen. Daardoor is het niet langer nodig om je hardeschijf te vervangen. Toch is het voor sommige nog altijd de moeite waard, omdat je het één keer hoeft te doen en dan helemaal klaar bent. Vandaar dat we nu nog met dit artikel komen over je PS4 hardeschijf vervangen.

PS4 hardeschijf vervangen: fluitje van een cent

Het klinkt heel erg lastig: het vervangen van je PS4 hardeschijf, maar in de praktijk kan eigenlijk iedereen het doen. Het vervangen levert twee voordelen op. Ten eerste heb je met een hardeschijf van 1 of 2 TB natuurlijk meer opslagruimte dan wanneer je gebruik maakt van je standaarde PS4 hardeschijf. Daarnaast kan een hardeschijf met een hogere RPM, een hogere draaisnelheid, er voor zorgen dat laadtijden in games worden verlaagd.

PS4 hardeschijf
PS4 hardeschijf (Afbeelding: Youtube)

Voor het vervangen van je PS4 hardeschijf heb je eigenlijk mar twee dingen nodig. Ten eerste een kleine schroevendraaier en ten tweede een nieuwe hardeschijf. Bij dat laatste moet je er op letten dat het om een 2,5 inch SATAIII-schijf gaat. Zodra je dat hebt, dan kun je de hardeschijf verwisselen. De onderstaande video legt eigenlijk perfect uit wat je moet gaan doen.

Het enige waar je nog rekening mee moet houden, is dat je een backup maakt. Dat kun je via de PlayStation 4 zelf doen en dan kun je na het vervangen van de PS4 hardeschijf al je gegevens weer heel makkelijk terugzetten en daarna weer verder gaan met de games en de bijbehorende savefiles. Meer lezen over de PlayStation 4? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen