Sonos remote van IKEA op 1 oktober te koop voor zacht prijsje

Tech rmens 11 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

De samenwerking tussen IKEA en Sonos is sinds kort officieel. De bedrijven onthulden onlangs eigen speakers met de naam Symfonisk en die vielen in de smaak. Nu staat het volgende product op de stapel: een hardwarematige afstandsbediening voor speakers van Sonos.

De IKEA Symfonisk-afstandsbediening is een rond apparaatje dat gebruikt kan worden om het volume van speakers te regelen en de muziek te bedienen. De adviesprijs is met 15 euro erg bescheiden. De remote is vanaf 1 oktober te koop, bevestigt de meubel­gigant.

Werkt met alle Sonos-speakers, maar…

De afstandsbediening werkt niet alleen met de IKEA Symfonisk-speakers, maar met alle luidsprekers van Sonos. Je kunt ‘m gebruiken om een individuele speaker harder of zachter te zetten, maar er ook het volume van een groep met speakers mee regelen. De afstandsbediening is gemaakt van ABS-kunststof en straks in zwart en wit verkrijgbaar.

Om de Sonos-afstandsbediening te gebruiken, dient een Trådfri-gateway in huis aanwezig te zijn. Ook de slimme lampen van het Zweedse bedrijf vereisen deze gateway. De gateway dient als brug tussen Sonos en de afstandsbediening. Dat maakt het apparaatje niet voor ieder huis geschikt. IKEA gaat de remote en hub echter wel in een bundel verkopen voor 48 euro.

IKEA sonos remote 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: IKEA

Meer audio-producten van IKEA in de toekomst

De afstandsbediening is niet het laatste product dat we van de twee bedrijven kunnen verwachten. IKEA-ontwerper Stjepan Begic, die verantwoordelijk was voor de Symfonisk-speakers, zei al eerder tegen OMT dat er “veel meer opties voor nieuwe apparaten, vormen en accessoires verkend worden”. Er zijn in de toekomst dus zowel nieuwe speakers als andere apparaten te verwachten. (Zie ook ➝ Review: IKEA en Sonos vormen met Symfonisk een goed duo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen