Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 sep 2019

Download je PS4 ontzettend langzaam? Dit kun je er aan doen!

De PlayStation 4 is een uitstekende spelcomputer met vele toffe games die je er op kunt spelen. Ook is de online service dik in orde en is het mogelijk om games lekker online te spelen. Toch heeft de PS4 één duidelijke achilleshiel: de downloads gaan vaak erg langzaam. Denk je net even lekker een potje te gaan gamen en dan moet je een uur wachten totdat een update van een gigabyte is binnen gehaald. Gelukkig kun je wel wat aan de langzame download doen.

Zo gaat je PS4 download sneller

Ten eerste heb je een paar basistips die je makkelijk kunt uitvoeren. Zo is het verstandig om maar één ding tegelijkertijd te downloaden. Daarnaast gaat de download een stuk minder snel wanneer je tijdens het downloaden niet online gaat spelen. Tot slot gaat het downloaden sneller wanneer je de PS4 in Rest Mode zet. Dus als je echt iets snels binnen wilt halen, dan is dat laatste handig. Daarvoor moet je dan wel even zorgen dat je nog altijd dingen downloadt terwijl hij in Rest Mode zit.

PS4 Download
PS4 Download (Bron: PlayStation)

Om dat laatste voor elkaar te krijgen, ga je in je PS4 naar Settings. Vervolgens selecteer je daar de optie Power Saving Settings en kies je vervolgens Set Functions Available in Rest Mode. Tot slot activeer je nog Stay Connected to the Internet en dan blijft hij downloaden terwijl hij in Rest Mode staat.

Een andere tip (buiten dat het downloaden met een kabel waarschijnlijk sneller is dan wanneer je WiFi gebruikt) is dat je je DNS Server aanpast. Dat kan er voor zorgen dat de verbinding net wat rapper is. Hiervoor ga je andermaal naar Settings om vervolgens bij Network het kopje Set Up Internet Connection te kiezen. Vervolgens kies je de soort van je verbinding (WiFi of kabel) en kies je Custom om je DNS settings aan te passen. Bij IP Adress Settings kies je Automatic, Do Not Specify en Manual. Vervolgens vul je bij DNS 8.8.8.8 (Primary) en 8.8.4.4 (Secondary in). Bij OpenDNS kies je vervolgens voor 208.67.222.222 (Primary) en 208.67.220.220 (Secondary). Dit moet een boost geven en de PS4 download een stuk versnellen. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Download je PS4 ontzettend langzaam? Dit kun je er aan doen!
Sluiten