5 betaalbare platenspelers die je oude vinyl weer als nieuw laten klinken

Tech Lisanne Beijen 13 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

In 1877 vond Thomas Edison de fonograaf uit. Dit was de voorloper van de grammofoon en daarmee de uitvinding van de platenspeler. Sindsdien is dit apparaat niet meer weg te denken uit menig woonkamer. Zelfs de komst van cassettebandjes, CD’s en Spotify hebben de platenspeler niet uit ons huis kunnen verjagen. Heb je geen platenspeler (meer), maar nog wel een aantal oude platen op zolder liggen? Dan kun je overwegen een van deze platenspelers aan te schaffen. We hebben de vijf beste budget-modellen voor je op een rijtje gezet.

Beste betaalbare platenspelers: Audio-Technica AT-LP120-USB

Goedkope platenspelers zijn helaas nooit écht goedkoop. Ze kunnen daarentegen wel écht duur zijn. Deze platenspeler kost, net als de meesten in dit rijtje, net wat meer dan tweehonderd Euro. De Japanse fabrikant Audio-Technica heeft met de AT-LP120-USB een heel fijn exemplaar op de markt gebracht. Dit exemplaar biedt ondersteuning voor 33 1/3, 45 en 78 RPM zodat je ieder album kunt afspelen. Daarnaast heeft hij een ingebouwde USB-port waardoor je je eigen platencollectie kunt opnemen. Dit is een platenspeler die is voorzien van geavanceerde functies voor een toegankelijke prijs.

goedkope platenspeler
Audio-Technica AT-LP120-USB (Bron: Amazon)

239 Euro

Sony PS-LX310BT

Deze platenspeler van Sony is een fijne combinatie van oud en nieuw. Je kunt er namelijk je oude platen mee afspelen, maar hij beschikt ook over Bluetooth. Daardoor kun je je favoriete LP’s draadloos afspelen via een Bluetooth koptelefoon of Bluetooth speaker. Heb je geen speaker? Geen probleem. Er wordt een Sony Bluetooth speaker bijgeleverd.

budget platenspeler
Sony PS-LX310BT (Bron: Sony)

217 Euro

Audio-Technica AT-LP60

De tweede Audio-Technica platenspeler uit dit rijtje is goedkoper dan de eerste variant. Dit portabele model is volledig automatisch, wat betekent dat na het afspelen van de vinyl de arm automatisch naar zijn standaard positie gaat. Dit exemplaar is als we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding een van de beste opties. Wil je serieuzer met je setup aan de slag gaan dan is dit misschien niet de meest duurzame aankoop. Dat komt doordat de AT-LP60 niet echt met je kan meegroeien door de ingebouwde Phone preamp.

Audio-technica
Audio-Technica AT-LP60 (Bron: Audio-Technica)

224,49 Euro

Pro-Ject Debut Carbon

Allereerst: wow. Deze platenspeler gaat er wat ons betreft zeker met de schoonheidsprijs vandoor. Wat een lekker design. De Debut Carbon DX is een hifi-draaitafel die is voorzien van een exclusieve toonarm kan koolstofvezel. Dit zorgt voor een perfect geluid. Alle componenten in deze platenspeler zijn van hoge kwaliteit, waardoor je met deze platenspeler goed waar krijgt voor je geld.

betaalbare platenspeler
Pro-Ject – Debut Carbon (Bron: Pro-Ject)

439 Euro

Denon DP-300F platenspeler

De Denon DP-300F heeft een retro-look en een scherpe prijs. Voor die scherpe prijs heeft deze platenspeler een gedetailleerd en ruimtelijk geluid. Al zijn er natuurlijk exemplaren die beter klinken, maar daar moet je ook meer geld voor neerleggen. De Denon DP-300F heeft een automatische toonarm en is voorzien van een stevige behuizing om trillingen te minimaliseren. Dit is niet de meest geavanceerde platenspeler, maar het is zeker een goed apparaat voor beginners.

platenspeler
Denon DP-300F (Bron: Denon)

199 Euro

Heb je meer te besteden? Check dan hier welke high-end platenspelers we je aanraden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen